Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Çin Seddi Onarılıyor

Çin Seddi Parça Parça Yıkılıyor

Dünya kültürel mirasları arasında yer alan Çin Seddi’nin, turist akımının kurbanı olarak parça parça yıkıldığı belirtildi. Resmi Şinhua ajan

NTV-MSNBC
1 Çin Seddi Parça Parça Yıkılıyor

b>Dünya kültürel mirasları arasında yer alan Çin Seddi’nin, turist akımının kurbanı olarak parça parça yıkıldığı belirtildi.

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, hazırlanan yeni bir raporda, duvarın hala üçte birinin ayakta durduğu ve bu kalan parçaların da yıkılmaya başladığı kaydedildi. Raporda, turizmin artması ve koruma için mali kaynak sıkıntısının Çin Seddi’nin yavaş yavaş yıkılmasına neden olduğu belirtildi.

Kasım ayında bir inceleme ekibi, Hebei bölgesindeki Çin Seddi’nin 600 yıllık bölümünde 14 metrelik bir oyuk bulmuşlardı. Yerinden çıkarılan eski tuğlaların çimento ile kaplandığı görülmüştü.

Çin Seddi ilk olarak Çin (Qin) Hanedanlığı (M.Ö. 221-206) sırasında inşa edildi ve diğer hanedanlıklar tarafından geliştirildi. Duvarın ana inşası Ming Hanedanlığı (1368-1644) sırasında yapıldı. Duvarın bazı bölümleri Komünist Parti’nin 1949 yılında iktidara gelişine kadar restore edildi. BM’nin Eğitsel, Bilimsel ve Kültürel Örgütü tarafından 1987 yılında dünya kültürel mirası ilan edilen Çin Seddi, Pekin’in doğusundan, kuzeybatıdaki Gansu bölgesine kadar uzanıyor. Duvarın uzunluğu konusundaki tahminler 2 bin 900 kilometreyle bu rakamın iki katı arasında değişiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cin-seddi-parca-parca-yikiliyor_8765.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • yazık olmuş okadar emeğe paraya YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!