Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin’de Altyapı Yatırımları Yavaşladı

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip Çin’de altyapı yatırımlarına yönelik yatırımlar Nisan ayında yavaşlayarak, ekonomide hız kesmenin işare

NTV-MSNBC



b>Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip Çin’de altyapı yatırımlarına yönelik yatırımlar Nisan ayında yavaşlayarak, ekonomide hız kesmenin işaretlerini verdi.

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip Çin’de otoyol, enerji santrali gibi altyapı yatırımları Nisan ayında önceki aya göre azalırken, yüksek düzeyini korudu. Nisan ayında bu tür altyapı yatırımları yüzde 34.7 artış gösterirken, Mart ayında alt yapı yatırımları yüzde 43.5 artış göstermişti.

Bu arada, yılın ilk dört ayındaki durağan varlık yatırımları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42. 8 arttı. Uzmanlar, yatırımların halen yüksek bir hızla arttığını, ancak hükümetin ekonomiyi soğutma önlemlerinin etkisini göstermeye başladığını belirtti.

Çin yönetimi, ekonomik büyümenin kontrolden çıkması ve bunun da enflasyonu artırması üzerine, bazı tüketim ve yatırım harcamalarını frenleme kararı almıştı. Bankaların kredi muslukları kısılırken, gayrimenkul gibi yatırım alanlarına yapılan finansman imkanları da daraltılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinde-altyapi-yatirimlari-yavasladi_11974.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!