Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Çöpten Enerji’de Sona Doğru

Çanakkale'de, eski çöp depolama alanında yapılan iyileştirilmenin ardından, yer altında kalan çöplerden çıkan metan gazının enerjiye dönüştürülmesi planlanıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ''Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetimi Projesi'' kapsamında, Kuruçeşme bölgesindeki eski çöp depolama alanı üzerinde yapılan iyileştirme

Cumhuriyet EGE
‘Çöpten Enerji’de Sona Doğru

Çanakkale'de, eski çöp depolama alanında yapılan iyileştirilmenin ardından, yer altında kalan çöplerden çıkan metan gazının enerjiye dönüştürülmesi planlanıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ''Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetimi Projesi'' kapsamında, Kuruçeşme bölgesindeki eski çöp depolama alanı üzerinde yapılan iyileştirme çalışmalarını inceledi.

Gökhan, bu alanın denetiminin 30 yıl süreyle Çanakkale Belediyesi'ne verildiğini kaydetti. Bu projeyle havzanın kurtarılmasına çalışıldığını belirtti. Kırsal alanlarda çöplerin hala doğaya atıldığını dile getirerek “'Dolayısıyla, bu proje çevre konusunda bilinçlenmeyi de beraberinde getirecektir. İnsanlara çöplerini doğru yere dökmenin yanında ayrıştırma yapmasını da öğreteceğiz. Yeni çöp depolama alanında yaptığımız incelemede, dökülen çöpün üçte ikisinin dönüşebilir malzeme olduğunu gördük. Bu çok büyük bir rakam” dedi.

Gökhan, üzeri örtülen çöpten ciddi oranda metan gazı çıktığını, bu gazın kullanılması için bölgede bir gaz yakma ünitesi oluşturulduğunu bildirdi. Bölgede büyük bir gaz potansiyeli bulunduğunu belirten Gökhan, en az 20 yıl tam randımanlı çıkışı olacak gazdan elde edilecek enerjinin yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi ve işletilmesi gerektiğini kaydetti. Proje koordinatörü Yekta Erdem de projenin son çeyreğinde olduklarını kaydetti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/copten-enerjide-sona-dogru_71867.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!