Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çukurova da 'Teknokent'leniyor

Türkiye'deki 16'ncı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'daki ilk teknokent, Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) kurulacak. ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı

AA



ürkiye'deki 16'ncı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'daki ilk teknokent, Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) kurulacak. ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Yılmaz, teknokent kurmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli izni aldıklarını, Bakanlar Kurulu kararını beklediklerini açıkladı.

Teknokentlerin ülke gelişiminde önemli rolü olduğunu, Adana'ya kurulacak teknokent ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'daki firmaların da kendilerini geliştirebilmeleri için bir kapı açılacağını belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Burada kurulan firmalardan 31 Aralık 2013 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisi alınmayacağı için firmalar önemli bir maliyetten kurtuluyor. ArGe çalışmalarına daha büyük kaynak aktarabiliyor."

Yılmaz, Bakanlar Kurulu'ndan gerekli iznin çıkması ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Balcalı Yerleşkesi'ndeki 859 bin 585 metrekare alanda teknokent kurma çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cukurova-da-teknokentleniyor_14704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!