Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cumhurbaşkanı ve Başbakana Özel Salon

Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hatlar terminallerinin genişletilmesini içeren proje kapsamında ilave yolcu bekleme salonları ve köprüler hizmete açıldı. Gelişim projesi çerçevesinde, yeni yapılan ek terminal binasında hizmete girecek VIP Salonu'nda, giriş-çıkışları da ayrı olan ve sadece cumhurbaşkanı ve başbakanın kullanacağı iki ayrı salon da

NTV
Cumhurbaşkanı ve Başbakana Özel Salon

Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hatlar terminallerinin genişletilmesini içeren proje kapsamında ilave yolcu bekleme salonları ve köprüler hizmete açıldı.

TAV Havalimanları Holding'den yapılan açıklamaya göre, bağlı ortaklık TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün imzaladığı ek sözleşme uyarınca, Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminallerinin genişletilmesini içeren projede yolcu bekleme salonları ve köprüler tamamlanarak kullanıma sunuldu.
        
Bu kapsamda 224, 225 ve 226 numaralı yolcu köprüleri ile geliş - gidiş yolcu salonları ve 501, 502, 503 ile 504 numaralı yolcu salonlarında hizmete başlandı.
        
Gelişim projesi kapsamında, dış hatlardaki üç ilave yolcu köprüsü, yiyecek-içecek alanlarıyla birlikte geliş-gidiş yolcu salonları ve ilave dört yolcu çıkış kapısı da hizmete girdi.
        
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:
        
''Atatürk Havalimanı'nda 2009 yılında yaklaşık 30 milyon yolcu ağırladık. Yolcularımıza ve havayollarına sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak amacıyla başladığımız gelişim projesinde bugün itibarıyla 224, 225 ve Boeing 777 tipi uçakların yolcu biniş ve çıkışlarını hızlandırmak amacıyla yolcu geçişi çift tünelli olarak yapılan 226 numaralı köprüleri hizmete aldık. Böylece geliş-gidiş yolcu salonlarımız ve bizim 'bus gate' olarak adlandırdığımız dört yolcu çıkış kapımız da yolcularımızın hizmetine sunuldu. Projenin tamamlanmasıyla iç ve dış hat terminallerinde yolcularımıza sunduğumuz konfor ile otoparkta sunduğumuz hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağladığımız hizmette ivme kazanacağız.''
        
Gelişim Projesi        

Atatürk Havalimanı gelişim projesi kapsamında bin 250 araçlık açık otopark, iç ve dış hatlarda altı yolcu köprüsü, yiyecek-içecek alanlarının yer aldığı yolcu bekleme salonları ve dış hatlarda dört yolcu çıkışı devreye alındı. Gelişim projesi yaklaşık 36 milyon avroya mal oldu.
        
Gelişim projesi çerçevesinde ayrıca, duty free ve ofislerin yer aldığı 18 bin 770 metrekarelik ek terminal alanının yanı sıra Airport Otel'de 85 olan oda sayısı 130'a çıkarılacak.
        
Bu çerçevede, mevcut 2 bin 500 metrekarelik VIP Salonu'na bin 280 metrekarelik bir alan eklendi. Projeye göre, yeni yapılan ek terminal binasında hizmete girecek VIP Salonu'nda, giriş-çıkışları da ayrı olan ve sadece cumhurbaşkanı ve başbakanın kullanacağı iki ayrı salon da yer alacak. (AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumhurbaskani-ve-basbakana-ozel-salon_76996.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!