Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çürük Binalar Yıkılamıyor

İstanbul Deprem Master Planı çerçevesinde pilot bölge seçilen Zeytinburnu'nda, yıkılacak binalar belirlenmesine karşın şimdiye dek bu binalar boşaltılamadı.

CNN TÜRK



eytinburnu'nda 2003 yılında başlanan çalışmanın sonuçları belli. Taranan 16 bin 30 binadan hemen boşaltılması gereken 2 bin 295 bina için söylenen tek şey, bu binaların eninde sonunda yıkılacağı. Ancak ne zaman yıkılacakları sorusunun cevabı hep aynı: “Çok yakında.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuyla ilgili olarak "tabii ki bir yasal düzenleme gerekiyor, neden? Vatandaş oturduğu yapının hayatına mal olacağının farkında değil. Gidersek yerimiz başkalarına peşkeş mi çekilecek, bir dairem var, kaç daire daha alacağım gibi başka hesap yapanlar da var zaman zaman malesef" diyor.

Riskli bulunan binalardan bir kısmı kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen bin konuta taşınacak. Kalanlara ise yerinde çözüm üretilecek.

Ancak bu adımın atılması için, sosyal donatı alanlarıyla ve yaşanırlık düzeyiyle, cazibe merkezi haline getirilmek istenen konutların tamamlanması bekleniyor.

Topbaş, "Sümer Mahallesi ile ilgili göstermek için bakın böyle olacak diye bir proje yaptık. Deprem konutlarını da yapıyoruz yakın bir tarihte bir kısmı da yerinde çözülecek" diye konuştu.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'ndeki binalar yıkılmayı beklerken, Büyükşehir Belediyesi Fatih ve Büyükçekmece'nin de içinde olduğu riskli ilçelerde bulunan 100 bin binanın tarama çalışmasını yürütüyor.

Bu çalışmalar 1.5 yıl içinde tamamlanacak. Belediyenin hedefi de bu tespitlerin ardından plancılar ve yatırımcılarla riskli binalarda barınanları biraraya getirerek çözüm bulmalarına aracılık etmek.

Şişli'de deprem simulatörü

Depreme hazırlık için bir adım da deprem simulatörü ile atıldı. İstanbul'da Şişli Belediyesi Bilim Merkezi'ne konulan deprem simulatörü ile ziyaretçilere bilgi veriliyor.

Simulatörde ülkemizde meydana gelen depremlerin bir benzeri tekrarlanıyor.
Aksigorta’ya ait deprem simulatörü artık Şişli Belediyesi'nin Fulya'da bulunan bilim merkezinde duracak.

Burayı ziyarete gelenler simulatör ile depremin etkileri ve korunma yolları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilecek. Bilim merkezi herkesin ziyaretine açık.

http://www.yapi.com.tr/haberler/curuk-binalar-yikilamiyor_49268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!