Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dağda Unutulan Kale

Samsun'un en önemli tarihi mekanlarından olan Asar Kale, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Hiçbir bakımın yapılmadığı 2 bin 500 yıllık tarihe s

Akşam



b>Samsun'un en önemli tarihi mekanlarından olan Asar Kale, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Hiçbir bakımın yapılmadığı 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Asar Kale, harabeye dönmüş durumda.

Samsun'un Bafra İlçesi sınırları içinde Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve milattan önce (MÖ) 350'li yıllarda yapıldığı tahmin edilen Asar Kale, kaderine terk edildi. Altınkaya Barajı'na giden yol üzerinde Asar Köyü sınırları içinde bulunan ve 2 bin 500 yıllık tarihe sahip olan Asar Kale, Samsun'un en önemli ve en eski tarihi eserlerinden biri. Kızılırmak kıyısındaki bir tepe üzerinde kurulu olan ve tünelden ulaşılan Asar Kale, harabe görünümüne büründü. Bazı kısımları yıkılan Asar Kale, yılların verdiği yorgunlukla pes etmek üzere.

SARNIÇ GÖRÜNÜMÜNDE
Helenistik (M.Ö. 330-30) dönemde inşa edildiği anlaşılan Asar Kale, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde onarılarak kullanılmış ancak daha sonra terk edilmiş. Surların dış yüzü düzgün kesme taştan yapılmış ve aralarda tuğla örgü olan kalenin içi, yapılara ait duvar kalıntıları ve bir sarnıç görünümünde. Kaleye çıkılan tünelin, kalenin su ihtiyacını Kızılırmak'tan karşılayabilmesi için yapıldığı tahmin ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dagda-unutulan-kale_15995.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!