Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Daire Fiyatına İş Merkezi

TMSF, Adabank'ın Mecidiyeköy'deki binasını uzmanları "şaşırtan yöntem ve sessizlikle" satışa çıkardı.

Cumhuriyet Gazetesi



b>TMSF, Adabank'ın Mecidiyeköy'deki binasını uzmanları "şaşırtan yöntem ve sessizlikle" satışa çıkardı. Mecidiyeköy'de Büyükdere Caddesi'nin hemen üzerindeki binanın komple satılması durumunda metrekare fiyatının ortalama 10 bin dolar civarında olacağı hesaplanırken TMSF'nin katlar için belirlediği satış fiyatına göre metrekaresi 3 bin doları bile bulmuyor.

Adabank'ı satın alan Kuveytli The International Investor Grubu'nun kiracı olduğu binanın ilk üç katı için belirlenen muhammen bedel 6 milyon 670 bin YTL. Arsa payıyla satılan söz konusu katların kapalı kullanım alanı 1242 metrekare. Buna göre, metrekare fiyatı 5 bin 370 YTL'ye denk geliyor. Oysa aynı bölgede eşdeğer binalarda metrekare fiyatı 10 bin dolar (14 bin YTL) civarında. Adabank'ın Kuveytli sahiplerinin oturduğu katların fiyatı en az 17 milyon 388 YTL ediyor.

Mecidiyeköy gibi merkezi bir yerde, cadde üzerinde 11-12 katlı binanın katlarını Türkiye'nin çeşitli illerindeki onlarca gayrimenkul arasında "sessizce" satışa çıkaran TMSF, internet sitesinde ihale ilanları arasında yaptığı duyuruya göre, söz konusu binanın üst katlarını 667 bin YTL'den satıyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı Mutlu Demirdelen, bu katlar için belirlenen fiyatların "komik" olduğunu belirterek "Bu katlar 283,50 metrekaredir. Burayı ortadan ikiye bölün, tek bir bölümünü, bir daireyi bu fiyatın üzerinde satarsınız" dedi.

Demirdelen, binanın komple satılması durumunda şirket genel müdürlüklerine çok uygun olduğunu ve çok sayıda talibi olabileceğini ifade etti.

TMSF'nin sitesinde toplam 34 gayrimenkul arasında yer verilen binanın satış ilanına göre, 24 Mayıs 2007 tarihinde saat 15.45-15.49 arasında teklifler alınacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/daire-fiyatina-is-merkezi_53230.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!