Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dedeman, 15 Milyon Dolarlık Yatırımla Konya'ya 5 Yıldızlı Otel Yapıyor

Dedeman Oteller zincirlerinin sahibi olan Dedeman Şirketler Grubu, Konya'da 5 yıldızlı bir otel yapmayı planlıyor. 18 ayda bitirilmesi planl

Dünya



b>Dedeman Oteller zincirlerinin sahibi olan Dedeman Şirketler Grubu, Konya'da 5 yıldızlı bir otel yapmayı planlıyor.

18 ayda bitirilmesi planlanan otel, 15 milyon dolara mal olacak.Otelin yapımını üstlenen Okyanus Şirketler Grubu, konu ile ilgili Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, projelerden sorumlu koordinatör Yılmaz Altınsoy ve sorumlu mimar Mehmet Dolular katıldı.

Yapılması planlanan Dedeman Konya Oteli hakkında bilgi veren Sorumlu Mimar Mehmet Dolular, otelin Sille Kavşağı olarak bilinen mevkiye yapılacağını ifade ederek, "Otelimiz, bodrum katı ile birlikte toplam 38 bin metrekare alana sahip olacak. 20 katlı olarak planlanan otel sadece konaklama ihtiyacı için değil, özellikle toplantı ve konferanslar için ideal bir merkez olacak. Biri bin, diğeri 500 kişilik iki ana toplantı salonunun yanısıra, 7 ayrı küçük toplantı salonu yapılacak. Giriş katında 2 ve en üst katında 1 tane olmak üzere 3 adet restaurant ve bar, ayrıca sağlık kulüpleri, fitness center, sauna, yarı olimpik yüzme havuzu ve mağazalar bulunacak" dedi.

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan cam mimarisini bu otelde kullanmayacaklarını dile getiren Mehmet Dolular, "Bu otelimizde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait motiflerle süslü beton mimari kullanacağız. 20 katlı otelimizin ilk 16 katında Dedeman standartlarında odalar bulunacak. Bu katların her birinde 14 adet oda bulunacak ve bu odalar 32 metrekare olacak. 16. ve 17. katlarda iki adet kral dairesi olacak. Bu dairelerin biri 200 metrekare diğeri 150 metrekare olacak. Son katlar ise özel müşterilerin kullanacağı geniş odalardan oluşuyor. Bu odaların her türlü yemek ve sosyal hizmeti bu katlarda bulunan yerlerden karşılanabilecek. En üst katta ise Konya manzarası bulunan bir restaurant ve bar bulunacak" diye konuştu.

Otelin maliyeti 15 milyon dolar

38 bin metrekare alana sahip olacak 20 katlı otelin 18 ayda yapılmasını planladıklarını ifade eden Dolular, "Biz Dedeman Grubu'na bitiş tarihini 24 ay olarak belirttik ama bizim planımız 18 ayda bitirerek Mevlana Törenleri'ne otelimizi yetiştirmek olacak. Otelin maliyetini 15 milyon dolar olarak hesaplıyoruz. Otelin yapımında 300 - 350 kişi çalışacak ve herhangi bir sorun çıkmazsa 18 ayda anahtar teslimini yapacağız. Otelin zemin etüdleri yapılıyor. Bir sorun çıkmazsa 2005 Mart'ının ilk haftası yapım çalışmalarına başlanacak" dedi.

Otel işletmesinin Dedeman Şirketler Grubu'na ait olacağını belirten Okyanus Şirketi Projelerden Sorumlu Koordinatörü Yılmaz Altınsoy da, "Bu otelin inşaatını ve diğer bütün işlemlerini biz üstlendik. Otel bittiği zaman otelin bütün kayıtları bizim üzerimize olacak. Ancak aynı Hilton ve Sheraton otelleri gibi işletmeciliğini Dedeman Grubu yapacak. Biz otelin bir nevi ortağı olacağız. Dedeman Grubu'nu tercih etmemizin nedeni bu piyasada 40 yıllık bir deneyime sahipler ve Türkiye'deki en büyük otel zincirleri bu şirkete ait. Şu anda bu şirkete ait 17 adet otel bulunmakta ve şirketin hedefi 2010 yılına kadar otel sayısını 50'ye çıkarmak. Ayrıca her yıl dünyadaki en iyi 300 otel içinde mutlaka yer alan bir şirket. Bu yüzden Dedeman'ı tercih ettik. Bu otelin Konya turizmine önemli ölçüde katkıda bulunacağına eminim" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dedeman-15-milyon-dolarlik-yatirimla-konyaya-5-yildizli-otel-yapiyor_22260.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!