Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir-Çelik Devi Ayağa Kalktı

Ereğli Demir Çelik (Erdemir) Genel Müdürü Şener Macun, ilk dokuz ayı 84.4 milyon dolar zararla kapatan Erdemir'in temmuz-eylül döneminde 10.6 milyon

Radikal



reğli Demir Çelik (Erdemir) Genel Müdürü Şener Macun, ilk dokuz ayı 84.4 milyon dolar zararla kapatan Erdemir'in temmuz-eylül döneminde 10.6 milyon dolar net kâr elde ettiğini söyledi.
Erdemir için yeni bir kârlı dönemin açıldığını söyleyen Macun, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, şirketin 9 aylık performansını değerlendirdi. Erdemir'in geçen yıla göre yüzde 54'lük bir iyileşme kaydederek bu yılın ilk 9 ayında 84.4 milyon dolar zarar açıkladığını belirten Macun, "Son çeyrekte zarar daha da düşecek" dedi. Yılın ilk dokuz ayında 574 bin ton ve 132 milyon dolarlık gelirle Erdemir'in ihracatta en iyi ikinci dönemini yaşadığını söyleyen Macun, yıl sonunda 205 milyon dolar ihracat geliri hedeflediklerini açıkladı.
Şener Macun, şirketin yıl bazında ne zaman kâra geçeceğine ilişkin soru üzerine de, dünya çelik sektörünün Erdemir'i olumsuz etkilediğini belirterek, "Önemli olan faaliyet kârı/zararına bakmak. Devalüasyon ve enflasyona baktığımız zaman sene sonunda bu rakamların çok daha iyi olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Şener Macun, 1 Şubat'ta devraldıkları İsdemir'in ise 3. çeyrekte 0.3 milyon dolar faaliyet kârı ve 0.4 milyon dolar da net kâr elde ettiğini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-celik-devi-ayaga-kalkti_2162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!