Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

‘Denizkondu’ Bozburun’da

'Denizkondu' Artık Resmen Gemi...

Armatör Kahraman Sadıkoğlu, ‘yüzerevi’ ‘My Fantasy’nin ‘Sergi-Gösteri Gemisi’ statüsü alması için gereken Denize Elverişlilik Belgesi’ni aldı. My Fantasy bu belgeyle beş yıl istediği yerde demirleyecek. Sadıkoğlu, 800 metrekarelik dubleks gemisini 16 Ekim 2008 tarihinde ‘Sergi/Gösteri gemisi’ olarak kaydettirmişti. Son olarak Denize Elverişlilik

Radikal Gazetesi
'Denizkondu' Artık Resmen Gemi...

Armatör Kahraman Sadıkoğlu, ‘yüzerevi’ ‘My Fantasy’nin ‘Sergi-Gösteri Gemisi’ statüsü alması için gereken Denize Elverişlilik Belgesi’ni aldı. My Fantasy bu belgeyle beş yıl istediği yerde demirleyecek. Sadıkoğlu, 800 metrekarelik dubleks gemisini 16 Ekim 2008 tarihinde ‘Sergi/Gösteri gemisi’ olarak kaydettirmişti. Son olarak Denize Elverişlilik Belgesi sorunu da çözüldü.

İşlemleri yürüten ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, şöyle dedi:

“Deniz ve kara sörveylerini tamamladık. Üç güne kadar tekrar denize açılacağız. Marmaris Liman Başkanlığı’ndan gelen yetkililer tekneyi en ince ayrıntısına kadar inceledi. Denize açılmaması için hiçbir neden bulunamadı ve Denize Elverişlilik Belgesi verildi.”

‘Denizkondu’nun belge alabilmek için bir ay boyunca beklediği Marmaris’teki Albatros Marina Müdürü Esat Tugay da “Biz marina olarak yapmamız gerekeni yaptık. Evrakların tamamlanması açısından hiçbir işe karışmadık. Nereye gideceklerini bilmiyoruz” dedi.

Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan öfkeli: “Madem öyle ben de yarın bunun gibi bir yüzerev yaptıracağım. Yanlış anlaşılmasın zevk sefa için değil, denetlemelerde bulunmak için. Bakalım bana da izin verecekler mi? Ne âlâ memleket. Herkes kendine göre bir şeyler yapsın, kılıfını uydursun.”

Göcek Belediye Başkanı CHP’li Recep Şatır da belgeye rağmen fikirlerinin yine değişmeyeceğini açıkladı: “Görüntü kirliliği yaratıyordu. Belge bu kirliliği ortadan kaldırmaz. Göcek’ten başka yer bulmasında fayda var. Zaten Çevre ve Orman Bakanı Göcek koylarına sokturmam diyordu. Ne olacak göreceğiz.”

Sadıkoğlu, yüzme havuzu, saunası, spor salonu ve helikopter pisti bulunan 800 metrekarelik dubleks daire şeklindeki  yüzerevine, 10 yıl önce ‘barge/yatch’ (Duba/yat) adı altında tonilato belgesi aldı. ‘Duba’ olarak belgesini aldığı için hiçbir vergi ödenmeyen kıyıya iple bağlı villa, yıllarca Sarsala’da kaldı.  Tepkiler yoğunlaşınca Sadıkoğlu, denizkonduyu uluslararası sefer yapan gemilerle ilgili bir sözleşmeye dayanarak  ‘Sergi/Gösteri gemisi’ olarak kaydettirdi. Fakat bu kez ortaya Denize Elverişlilik Belgesi (DEB) sorunu çıktı. Temmuz başında Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda kara sörveyini (muayenesi) tamamlayan denizkondu, 25 Temmuz’dan beri Marmaris Albatros Marina’da deniz sörveyi belgelerini tamamlamaya çalışıyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizkondu-artik-resmen-gemi-_71596.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!