Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Galata Buluşması

Depreme Karşı İstanbul-Tokyo Dayanışması

Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi Galata bölgesindeki yapıların büyük bölümünün bakımsız durumda olduğunu belirterek, “Yıpranmalar nede

NTV-MSNBC



b>Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi Galata bölgesindeki yapıların büyük bölümünün bakımsız durumda olduğunu belirterek, “Yıpranmalar nedeniyle bölgedeki yapıların önemli kısmı, deprem olmasa da yıkılmaya maruz” dedi.
Beyoğlu Belediyesi, Japon Afete Karşı Yeniden Yapılanmada Türkiye’ye Destek Komitesi ve Bilgi Üniversitesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Galata Buluşması: Depreme Karşı İstanbul-Tokyo Dayanışması” konulu toplantı, Bilgi Üniversitesi’nin Taksim Kampusü’nde başladı.
Açılışta konuşan Topbaş, Japon halkının, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Türkiye’nin yaşadığı felaketin acılarını azaltmak, yaralarını sarmak için büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi.
Türkiye’nin çok ciddi bir deprem tecrübesine sahip olmadığını, kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin kendilerince birtakım çalışmalar yaptığını kaydeden Topbaş, bu çalışmaların birleştirilerek uluslararası boyut kazandırılması gerektiğini bildirdi.
Topbaş, “Galata Buluşması”nın, uzun vadede öncelikli olarak yerel tarafların kapasitesini geliştirmeyi amaçladığını dile getirerek, “Bu buluşma, çok taraflı bir yerel afet stratejisinin oluşturulmasının desteklenmesini hedefliyor” diye konuştu.

“YAPILARIN YÜZDE DOKSANI RİSK ALTINDA”
İstanbul’da yapıların yüzde 75’inin plansız, yüzde 90’ının da risk altında olduğunu savunan Topbaş, tarihi Galata bölgesinin de bu kapsamda yer aldığını ifade etti.
Topbaş, “Galata bölgesindeki yapıların yüzde 60’ı yüz yıllık ve yapı stokunun büyük bölümü bakımsız durumda. Yıpranmalar nedeniyle bölgedeki yapıların önemli kısmı, deprem olmasa da yıkılmaya maruz” diye konuştu.

JAPONYA İLE ORTAK NOKTA: DEPREM
Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Kio Wada, bazı kültürel benzerliklerin yanı sıra Japonya ile Türkiye’nin diğer ortak bir noktasının da deprem olduğunu dile getirerek, “Depremi önceden tahmin etmek imkansız, ama onun zararlarını en aza indirmek mümkün. Deprem zararlarının aza indirilmesi için birlikte çaba göstermeliyiz” dedi.
Japon Afete Karşı Yeniden Yapılanmada Türkiye’ye Destek Komitesi’nin Genel Sekreteri Jinzabnro Hamada ise komitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depreme-karsi-istanbul-tokyo-dayanismasi_2178.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!