Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Derin Lobi’ Hukuk Tanımıyor

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, yatırımcı firmanın belediyeye 4 milyon avro bağış yaptığını öne sürerek, “Karar, paranın baskısıyla çıktı” dedi.

Cumhuriyet Ege
‘Derin Lobi’ Hukuk Tanımıyor

Bodrum Belediye Meclisi’nin, Danıştay’da süren davalara karşın Çamlık Köyü’ne yapılması planlanan golf tesisi için gerekli imar plan değişikliklerini kabul etmesi tepkiyle karşılandı. Yöredeki yurttaşların binlerce dönüm arazisini, plan değişikli öncesi değersiz olduğu için elinden çıkardığını anımsatan yurttaşlar, “derin lobi” olarak adlandırdıkları rant çevrelerine karşı yeniden yargı süreci başlatacak.

Danıştay beklenmedi

Kumköy, Armutlu, Süpürgelik, Düşelge, Kocagöl, Kanlıgöl bölgelerinde, mülkiyeti Elitkent Emlak Pazarlama şirketine ait gayrimenkullerin 1/5 bin ölçekli nazım imar planı ve 1/bin ölçekli uygulama imar planı teklifleri, geçen aylarda Bodrum Belediye Meclisi gündemine gelmişti. Ancak, Danıştay’da devam eden 1/100 binlik imar planı davası sonuçlanıncaya dek golf sahalarına “hayır” denilmesine karar verilmişti.

Bodrum Belediye Meclisi, yargı sürecini beklemeden, imar plan değişikliği istemini oy çokluğuyla kabul etti. Önergeye, daha önce projeye karşı çıkan CHP’lilerin de olumlu oy kullanması anlamlı bulundu.

Yıllardır tarım arazisi olduğu söylenen yerlerde köylüye çivi çaktırılmadığını anımsatan Mavi Yol Girişimi Üyesi Arif Yılmaz, “Öyle bir oyun dönüyor ki, köylü ev yapamadığı için yüzlerce dönüm arazisini yok pahasına sattı. Tarla olarak toplanan araziler şimdi golf bahanesiyle bir anda bir plan tadilatıyla imarlı araziler haline gelip, inşaata açılıyor” dedi.

Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, lobilerin en sonunda teklifi meclisten geçirmeyi başardığını belirterek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u kınadı. Dava sürecini yeniden başlatacaklarını bildiren Dizdar, “Bundan sonra Bodrum Meclisi yüzkaramızdır bizim. Çünkü halkın değil, rantın yanında yer almıştır” diye konuştu.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan da, “Karar Bodrum Belediye Meclisi’nden paranın baskısıyla çıkmıştır. Çünkü yatırımcı firma belediyeye 4 milyon avro bağışlamıştır. ÇED raporu bile olmayan yatırımcı, iş makinelerini eğer bölgede faaliyete geçirirse, fiili müdahalede bulunacağız” yorumunu yaptı.

Tartışma çağrısı

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan da, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Bodrum’a golf sahaları kurulması görüşünü savunanları, uzmanların katıldığı bir tartışmaya davet ediyoruz. Bodrum aç kalmaz ama susuz kalma tehlikesi vardır. Biz bu kararı inceleyip hukuk yoluna başvuracağız. Ama hangi lobinin, hangi ‘yüksek’ ya da ‘derin’ ilişkinin bu kararın alınmasına yol açtığını bilmiyoruz. Mecliste çoğunluğu oluşturan üyelere soruyorum. Elimizde açık mahkeme kararı varken ve sizin asıl göreviniz bunu uygulamakken, nasıl olur da aksi yönde adım atarsınız? Sayın Kocadon’a soruyorum; Sizin dava ettiğiniz bir işlem nedeniyle verilmiş bir karar, sizin seçim sürecinde almakla övündüğünüz bir karar varken, nasıl olur da bu karar yokmuş gibi tam aksi yönde tutum alırsınız?”

http://www.yapi.com.tr/haberler/derin-lobi-hukuk-tanimiyor_84363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!