Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dev İhaleden Çekildiler

Emlak Konut'un geçtiğimiz ay Ayazağa'daki 242 bin metrekarelik arsa için yaptığı dev ihaleyi 1.2 milyar TL gibi rekor bir fiyatla kazanan Yeşil İnşaat ve Metal Yapı liderliğindeki konsorsiyum, ihaleden çekildi. İhaleden çekilme nedeni ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin TOKİ aleyhine imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması

Hürriyet Gazetesi
Dev İhaleden Çekildiler

Emlak Konut'un geçtiğimiz ay Ayazağa'daki 242 bin metrekarelik arsa için yaptığı dev ihaleyi 1.2 milyar TL gibi rekor bir fiyatla kazanan Yeşil İnşaat ve Metal Yapı liderliğindeki konsorsiyum, ihaleden çekildi. İhaleden çekilme nedeni ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin TOKİ aleyhine imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açması. Bundan sonra Emlak Konut GYO ve TOKİ'nin önünde iki yol var. Bunlardan ilki ihaleyi iptal etmek. İkincisi ise ihalede en yüksek ikinci teklifi veren Ağaoğlu ile masaya oturmak. TOKİ ve Emlak Konut'un bu hafta içinde bir karara varması bekleniyor.

Konsorsiyumdan konu ile ilgili yapılan açıklamada, İstanbul Şişli Ayazağa 1. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin geçtiğimiz ay konsorsiyum lehine sonuçlandığı hatırlatıldı. Ancak 1 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aleyhine idari mahkemesinde imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açıldığı bilgisinin ihale bedelinin son ödeme günü olan 4 Kasım 2010 tarihi itibari ile kendilerine ulaştığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Ödeme ile ilgili sorumlulukları, 180 milyon TL nakit ve 163 milyon TL teminat mektubunu ödeme günü eksiksiz hazır ederek kuruma sunduk. Açılan dava ile ilgili değerlendirme yapmak, hukiki görüş alabilmek ve tarafları muhtemel dava neticeleri karşısında koruyucak şartların oluşturulması adına Emlak Konut idaresinden ek süre talep ettik.

Malesef ödemenin son günü olan 4 Kasım 2010 tarihinde bu talebimiz Emlak Konut GYO A.S. tarafından olumsuz olarak cevaplandırılmıştır. Biz de gerek açılan davanın muhtemel sonuclarının proje üzerinde yaratacağı olumsuzluklar, gerek ileriki dönemlerde oluşacak muhtemel riskler ve gerekse kurumun bu dava ile ilgili uzlaşmasız tutumu değerlendirildiğinde ilgili projeden konsorsiyum olarak çekilme kararı aldık."

Rekor fiyatla satılmıştı

Emlak Konut'un geçtiğimiz ay ihalesini gerçekleştirdiği Ayazağa'daki 242 bin metrekarelik arsayı Yeşil İnşaat ve Metal Yapı önderliğindeki konsorsiyum 1.203 milyon TL ile kazanmış ve bu fiyatla tüm zamanların hasılat paylaşımı rekorunu kırmıştı.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/dev-ihaleden-cekildiler_83698.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!