Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Divriği Havaalanı, Yeniden Uçuşlara Açılacak

Türkiye’nin ilk havaalanlarından olan ve Nuri Demirağ tarafından üretilen ilk yerli uçağın indiği Divriği Havaalanı, yeniden uçuşlara açılacak.

yapi.com.tr
Divriği Havaalanı, Yeniden Uçuşlara Açılacak

Türkiye'nin ilk hava limanlarından olan ve ilk yerli ve milli uçağın iniş yaptığı Divriği Havaalanı uzun yıllar kullanılmadığı için satılmış, ineklerin otladığı boş bir alana dönüşmüştü. Tarihi havalimanının yeniden uçuşlara açılması için çalışma başlatıldı.

İHA’da yer alan habere göre; Nuri Demirağ tarafından Sivas'ın Divriği ilçesinde 1936 yılında yapımına başlanan havaalanı, 1941 yılında kullanıma açıldı. Nuri Demirağ'ın yaptığı ilk milli ve yerli uçak da 1941 yılında Divriği ilçesinde bulunan havaalanına iniş yapmıştı.

Yok olma noktasına gelen havaalanı, Sivas Valiliği'nin destekleriyle özel bir müteşebbis tarafından yeninden kullanılma açılacak. Havaalanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne yapılacak başvuruyla yeniden ilçe ulaşımına ve turizm potansiyeline kazandırılacak.

Havaalanı için yapılacak gerekli işlemlerin ardından 2021 yazında yeniden uçak inişi gerçekleşmesi planlanıyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, Divriği Kaymakamı Mehmet Bek ve beraberindekilerde atıl durumdaki havaalanında incelemelerde bulundular.

2021 yazında ilk uçak inecek
Uzun süre atıl bir şekilde kalan havaalanında incelemelerde bulunan Vali Ayhan, "Nuri Demirağ'ın kendi yaptığı yerli ve milli uçakların indiği bir yer burası. O dönemde yerli ve milli uçağın yapılmaması için yapılan manipülasyonlar ve buraya kurduğu Gök Okulu'nun açılmaması için atılan adımlar sonrası maalesef Nuri Demirağ'ın bu planı gerçekleşmedi. Zaman zaman kullanılan havaalanı 2004 yılında atıl durumda kaldı. 2010 yılında burasını özel bir müteşebbis satın aldı. Divriği'ye gönül vermiş, değerli bir iş insanı burayı yeniden satın aldı. Şimdi ise sivil havacılık projeleri hazırlanıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne müracaat edilecek ocak ayında. Bu onaylandıktan sonra apronları, kuleleri, girişi-çıkışı ve pistleri tanzim edilecek.

2021 yaz döneminde buraya ilk inişin gerçekleşmesi planlanmakta. Divriği açısından büyük ve heyecan verici bir proje. İlçemizde yapılan diğer projeler de düşünüldüğü takdirde turizm şirketlerinin burada oluşturduğu hareketlilik Divriği'ye ayrı bir hareket verecek. Biz de gerekli tüm desteği vereceğiz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/divrigi-havaalani-yeniden-ucuslara-acilacak_183464.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!