Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Diyarbakır Surları Temizleniyor

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır surlarının iç temizleme çalışmalarını yerinde inceledi.

yapi.com.tr
Diyarbakır Surları Temizleniyor

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve beraberindeki daire amirleriyle Sur ilçesinde bulunan burçlarda iç temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Karaloğlu, daha sonra Surların restorasyonu ile ilgili müjdeli haberi verdi.

İHA’da yer alan habere göre; Vali Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, bütçesi Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Kültür Varlıkları Fonu (YİKOB) tarafından karşılanan Urfakapıdan, Yedikardeşler burcuna kadar olan altı burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesini yaptıklarını ve bugün imzaların atıldığını söyledi.

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır kalesinin 5 bin 200 metre uzunluğunda, dış kalede 82 burç, İçkale denilen bölgede de 18 burç olmak üzere toplam 100 burcun olduğu muhteşem bir yapı olduğunu söyledi.

Vali Karaloğlu, “Diyarbakır Surları 2015'te Birleşmiş Milletler (BM) UNESCO tarafından Dünya Miras Listesinin asıl listeye dahil edildi. Surlarda iki türlü çalışma yapıyoruz. Birinci çalışmamız Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan burçlardaki temizlik çalışmaları. Birinci etapta 19 burcumuzu Diyarbakır müzemizin denetiminde burçların içini temizledik. Şimdi kinci etabı başlattık. Birinci etapta 19 burcu temizlemiştik, şimdi ikinci etapta bulunduğumuz, gezdiğimiz bölgede 17 burcumuzun daha temizliğini yapmış olacağız. İkinci müjdemiz de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, bütçesi Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Kültür Varlıkları Fonu tarafından (YİKOB) tarafından karşılanan Urfakapı’dan, Yedikardeşler burcuna kadar olan altı burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık. Bugün sözleşmesini imzaladık. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ihalenin ihale işlemleri süreci tamamlandı. Bugün müteahhitle sözleşme imzaladık. İnşallah en kısa zamanda yer teslimi yaparak Urfakapı’dan başlayarak, restorasyon işine başlayacağız.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyarbakir-surlari-temizleniyor_181140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!