Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DLH'den üçüncü köprüye veto

Tüp geçitin üçüncü köprü ihtiyacını erteleyeceğini belirten DLH Genel Müdürü Zalgı, 'Herkes çok iştahlı. Para var da biz mi bilmiyoruz?' dedi.

MİLLİYET
DLH'den üçüncü köprüye veto

b>Tüp geçitin üçüncü köprü ihtiyacını erteleyeceğini belirten DLH Genel Müdürü Zalgı, 'Herkes çok iştahlı. Para var da biz mi bilmiyoruz?' dedi. GÜLÇİN ÜSTÜN - Ankara

Malezyalı konsorsiyumun yapımına talip olduğunu açıklamasıyla gündeme gelen İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü planı, Tüp Geçit Projesi'ne takılacak.

Demiryollar Limanlar ve Havameydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Niyazi Zalgı, projenin İstanbul'a üçüncü köprü ihtiyacını öteleyeceğini belirterek, "Herkes çok iştahlı. Para var da biz mi bilmiyoruz?" dedi.

Tüp geçit için 2010'a kadar bütçeden 3 milyar dolar ayrılması gerektiğini kaydeden Zalgı, boğaza üçüncü köprü yapılması durumunda kaynak sıkıntısı yaşanacağını belirti.

45 trilyonluk arazi
DLH, İstanbul'un iki kıtasını deniz altından birleştirecek tüp geçit için 183 bin 256 metrekarelik araziyi kamulaştırmak üzere harekete geçti. Yenikapı, Karacaahmet ve Kadıköy'de toplam 45 trilyon liralık araziyi kamulaştırdıklarını belirten Zalgı, 7 trilyon liralık ilave ödenek almaları durumunda yılbaşına kadar kamulaştırmayı tamamlayacaklarını söyledi. Zalgı, belirlenen arazilerin yüzde 30'unun kamulaştırmasını mahkeme yoluyla çözeceklerini dile getirdi.

'Höyük mü kazıyorlar?'
Temeli mayısta atılmasına karşın projenin arkeolojik kazı çalışmaları nedeniyle kesintiye uğradığını belirten Zalgı, şunları söyledi: "Anıtlar Kurulu kararıyla alandaki arkeolojik kazıları akademisyen eşliğinde yapmak için üniversitelerle yazıştık. Büroratik işlemler sona erdiği sırada Müze Müdürlüğü devreye girip 'Asıl sorumlu biziz' dedi. Bu kez de onlarla yazışmalar başladı. Müze Müdürlüğü, belirlenen alan dışında kazı yaparak eser çıkarmak istiyor. Onlara kalsa İstanbul'un her yerini kazacaklar. Höyükte kazı yapar gibi rahat çalışmak istiyorlar. Bunu finanse etmemiz çok zor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/dlhden-ucuncu-kopruye-veto_18210.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!