Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğalgaz Bağlantı Bedeli Metrekare Esasına Göre Alınacak

Şehir içi doğal gaz dağıtım şirketlerinin konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan abonelere uyguladığı abone bağlantı bedeli, bağlantı yapılacak

Dünya



b>Şehir içi doğal gaz dağıtım şirketlerinin konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan abonelere uyguladığı abone bağlantı bedeli, bağlantı yapılacak birimin mewtrekaresine göre belirlenecek. 200 metrekareye kadar olan alanlar için üst sınır 150 dolar olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan EPDK kararına göre, şehir içi doğal gaz dağıtım tüzel kişilerinin konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan abonelere uygulayacağı bağlantı bedeli üst sınırı 150 USD/Bağımsız Bölüm Sayısı olarak tespit edildi. Abonenin binasının brüt alanı üzerinden hesaplanacak bağımsız bölüm sayısında (BBS) 200 metrekareye kadar alan için BBS=1 alınır, bundan sonraki ilave her 100 metrekareye kadar alan için ise BBS bir artırılacak.

Buna göre 201-300 metrekare arasındaki bir konut için bağlantı bedeli 300 dolar olarak uygulanacak.

Öte yandan şehir içi doğal gaz dağıtım şirketlerinin, ön ödemeli sayaç kullanan müşterileri hariç, diğer müşterilerinden tahsil edeceği güvence bedeli üst sınırı ise bugünden geçerli olmak ve 2004 yılı boyunca uygulanmak üzere abonenin kullanım yerlerine göre; kombi için 135 milyon lira, soba için 110 milyon lira, merkezi sistem için her bir bağımsız bölüm başına 110 milyon lira, ocak ve/veya şofben için 27 milyon lira olarak belirlendi.

Doğal gazı kesilerek hizmeti durdurulan müşterilerden alınacak sayaç açma-kapama bedeli üst sınırı ise 2004 yılı boyunca uygulanmak üzere 11 milyon lira olarak tespit edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgaz-baglanti-bedeli-metrekare-esasina-gore-alinacak_9006.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!