Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğalgaz Yapay Kokulandırılacak

Kayseri'de hala organize sanayi bölgesinde kullanılan ve kısa bir süre sonra evlerde kullanımına başlanacak olan doğalgazın sarımsak kokacağı bildi

Akşam



b>Kayseri'de hala organize sanayi bölgesinde kullanılan ve kısa bir süre sonra evlerde kullanımına başlanacak olan doğalgazın sarımsak kokacağı bildirildi.

Kayseri'de doğalgaz dağıtım işini yürüten HSV Kayseri Doğalgaz Dağıtım Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi İnşaat Mühendisi Hakan Başerler, doğalgazın doğadan çıktığı haliyle hiçbir koku içermediğini belirtti. Doğalgazın kullanımı sırasında meydana gelebilecek çeşitli kazalar, kaçak ve sızıntı durumunda kolayca fark edilebilmesi için yapay olarak kokulandırılması gerektiğini vurgulayan Başerler, 'Doğalgaz kokusuz olduğu için kaçak veya sızıntı durumunda fark edilemez. Bu nedenle, doğalgaz kullanıma sunulmadan önce kokulandırılmalıdır. Ayrıca bu kokunun, sıklıkla karşılaşılan kokulara benzer olmaması gerekiyor. Kayseri'de kullanılacak doğalgazın kokulandırılmasında bu özelliklere ve TSE'nin belirlediği standartlara uygun bileşenler kullanacağız.' dedi.

Sarmısak kokusunun ortamda kolayca fark edilebilecek özelliğe sahip olduğunu ifade eden Başerler, bu sayede herhangi bir kaçak veya sızıntı durumda kullanıcının bir an önce gerekli tedbirler almasının sağlanacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgaz-yapay-kokulandirilacak_7324.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!