Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğalgazda Bahar İndirimi

Rus doğalgazının fiyatında şehir dağıtım şirketleri için yüzde 6, sanayi şirketleri için ise yüzde 5 oranında indirim yapıldı. Enerji ve Tabii

Radikal



b>Rus doğalgazının fiyatında şehir dağıtım şirketleri için yüzde 6, sanayi şirketleri için ise yüzde 5 oranında indirim yapıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, yarından (bugün) itibaren doğalgaz satış fiyatlarında, şehir dağıtım şirketlerine yüzde 6, sanayi fiyat tarifesinde ise yüzde 5 indirim yapılacağını açıkladı.
Zeki Çakan yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Federasyonu'ndan iki ayrı anlaşma kapsamında alınmakta olan doğalgazın fiyatları konusunda, sürdürülen görüşmelerin ağustosta, toplam yüzde 9 oranında indirim sağlanmasıyla sonuçlandığını belirterek, şöyle dedi:
"Alınan indirim içinde Turusgaz şirketine ödenmekte olan marj da yüzde 60 oranında düşürülmüştür. Bu indirim Rusya Federasyonu'ndan 1987 yılından beri alınan ilk indirimdir.
Alınan fiyat indirimine ilave olarak Rusya'dan halen gaz arzının devam ettiği iki anlaşma kapsamında asgari alım taahhüdünde de ortalama yüzde 10 ilave esneklik sağlanmıştır. Sağlanan bu sonuçlarla BOTAŞ ekonomimize 2005 yılı başına kadar yaklaşık 280 milyon dolarlık bir tasarruf sağlamıştır."
Bakan Çakan, BOTAŞ'ın bu indirimi ekonomik krizden en çok etkilenen sanayi ve konut tüketicilerine yansıtmaya karar verdiğini belirterek, fiyat tarifesinin belirlenmesinde Rus doğalgazının BOTAŞ'ın toplam alım portföyü içindeki oranı da dikkate alındığını söyledi. Başta İGDAŞ olmak üzere belediyelere bağlı dağıtım şirketlerinin de indirimi tüketiciye kısa süre içinde yansıtmaları bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna daha önce yaptığı açıklamada BOTAŞ'ın indirime gitmesi durumunda bunun birkaç puan fazlasıyla tüketiciye yansıtılacağını söylemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgazda-bahar-indirimi_1909.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!