Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğaltaş ve Teknolojileri Merkezi Kurulacak

Üniversite sanayi işbirliği projelerinden biri daha doğaltaş sektörü ile hayat bulacak. Tübitak, Dokuz Eylül Üniversitesi ve sanayi işbirliği i

Ticaret



b>Üniversite sanayi işbirliği projelerinden biri daha doğaltaş sektörü ile hayat bulacak. Tübitak, Dokuz Eylül Üniversitesi ve sanayi işbirliği ile Üniversite Sanayi Araştırma Merkezi (ÜSAM) oluşturulması kararlaştırılırken proje kapsamında ilk olarak "Doğaltaş ve Teknolojileri Merkezi" kurulacak.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda projenin amacı, finansmanı ve yapılanması ile ilgili bilgi verildi.

Toplantıda söz alan Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Onargan, Ege Bölgesi’nin doğaltaş kaynakları rezervinin yüzde 71’ine sahip olduğunu belirterek doğaltaş sektörünü bu nedenle seçtiklerini söyledi.

Bugüne kadar yürütülen çalışmalarla Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi’ne İzmirli sanayicinin ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Onargan, "Sanayi sektöründe yoğun bir rekabet yaşanıyor. Rekabetten galip çıkmak isteyen sanayicilerin ürün yelpazelerini ar-ge çalışmalarıyla genişletmek zorundalar. Bunun içinde üniversiteler ve kamusal araştırma merkezleri ile özel sektörün ilgili birimleri ortak çalışmak zorunda. Biz de kuracağımız merkezle bunu sağlamaya çalışacağız" dedi.

Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde mermer sektörünün ihtiyacı olan konularda öncü bir kuruluş ve çözüm üreten merkezler oluşturmayı amaçladıklarını belirten Onargan, şunları söyledi:

"Avrupa Birliği’ne tam üye olma durumunda Türk Doğaltaş Sektörü’nün rekabet şansı vardır. Ayrıca tam üyelikten sonra diğer ülke üretici firmaları ile Türk firmaları arasında Joint-Venture olarak ortaklıklar kurularak daha etkin bir dış ticaret gerçekleştirilebilecektir.

Doğaltaş sektöründe etkin bir sektörel örgütlenmeye gereksinimi olduğunu düşünüyoruz. Çalışan mermer ocak ve işleme fabrikalarının yüzde 80’i İzmir, Afyon, Balıkesir ve Denizli illerinde bulunuyor. Türkiye’de doğaltaşlar konusunda en fazla yetişmiş bilim adamı kadrosu Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yer alıyor.

Uluslararası Mermer Fuarı İzmir’de düzenleniyor. Bu nedenlerden dolayı önceliği doğaltaş sektörüne verdik. Merkezin kurulması ile birlikte sektörün de ivme kazanacağına inanıyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogaltas-ve-teknolojileri-merkezi-kurulacak_8807.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!