Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Dolguyu Kaldırın, Öyle Gelin’

MNG Holding’in, yapmayı planladığı turistik tesis için düzenlediği ÇED Bilgilendirme Toplantısı, Meşelik köyünde yapıldı. Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nden Sami Salim’in başkanlığındaki toplantıya, Çevre ve Orman Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve MNG Holding temsilcileri ile CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas ve Bodrum’daki

Milliyet Gazetesi
‘Dolguyu Kaldırın, Öyle Gelin’

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda denizi kaçak dolgu yapan MNG Holding’in bu dolguyu yasal hale getirmek için almaya çalıştığı yeni ÇED raporunun bilgilendirme toplantısı sert tartışmalar çıkması üzerine tamamlanamadı. Köylüler, “Denizdeki dolguyu kaldırmadan bu köye gelmeyin” dedi.

MNG Holding’in, yapmayı planladığı turistik tesis için düzenlediği ÇED Bilgilendirme Toplantısı, Meşelik köyünde yapıldı. Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nden Sami Salim’in başkanlığındaki toplantıya, Çevre ve Orman Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve MNG Holding temsilcileri ile CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas ve Bodrum’daki sivil toplum örgütü temsilcileri, çevreciler ve Meşelik köylülerinden oluşan yaklaşık 450 kişi katıldı.

‘Asıl şimdi hayatımız tehlikede’

MNG adına söz alan Sedat Başır, “Denize dolgu yapılmadan önce ÇED raporu alınması gerekirdi ama alınmamış, hata yapılmış. O bölgede yapılacak turistik tesiste kalacak turistler kıyı şeridi kayalık olduğu için denize giremezdi. Sizin ve turistlerin hayatını düşündüğümüz için dolgu yapmak istiyoruz” dedi.

Köylüler adına konuşan Hürriyet Bodur (42), MNG temsilcisinin bu sözlerine sert tepki gösterdi, “Köylünün hayatı Pina’da turistik tesis yapmaya başlayınca mı aklınıza geldi? Pina Yarımadası’nda yıllarca köylünün kullandığı arsalar ‘ormanlık alan’ diye yapılaşmaya izin verilmedi. Şimdi rant uğruna MNG’ye peşkeş çekiliyor. Asıl şimdi hayatımız tehlikede, çünkü ormanlarımız yok oldu. Ekosistem bozuldu. Minareyi çaldınız, kılıfına uymuyor, köylüyü ranta alet etmeye çalışıyorsunuz. Denizdeki dolguyu kaldırmadan bu köye gelmeyin.”

Türkiye Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Bilge Contepe de yapılan dolgu ile cennetin cehenneme çevrildiğini savunarak, “Yapılmış dolgunun toplantısı olmaz. Toplantının iptalini istiyoruz” dedi. CHP’li Topuz da bu toplantının yasadışı olduğunu belirterek, düzenleyen memurlar hakkında soruşturma açılmasını isteyeceğini söyledi.

Tutanak iptal edildi

Çevreciler ile köylülerin ıslık ve alkışlarla protesto ettiği toplantı yarıda kesildi. Toplantı başkanı Salim’in toplantının iptal edildiğine ilişkin tutanağı köylülere göstermeden ayrılmak istemesiyle ortalık karıştı. Topuz’un ısrarı üzerine okutulan tutanağın büyük bir bölümünün söylenenlerden çok farklı tutulduğu anlaşıldı. Gerginlik tırmanınca tutanak iptal edildi.

Dolgu alanı plaj oldu!

MNG’nin doldurduğu alanda bazı vatandaşlar denize girmeye başladı. Toplantıda holdingin temsilcisi adına söz alan Sedat Başır, “Sizin ve turistlerin hayatını düşündüğümüz için dolgu yapmak istiyoruz” deyince bölge sakinlerinin tepkisini çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dolguyu-kaldirin-oyle-gelin_62864.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!