Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dört Bölgede Yarış 7 Saat Sürdü, Elektrik Dağıtımı 1.5 Milyar Dolar Çekti

Van, Fırat, Çamlıbel ve Uludağ elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirme ihaleleri 1.5 milyar doları geçti. 7 saat süren ihalelerin en pahalısı 940 milyon dolarla, Limak İnşaat’ın kazandığı Uludağ ihalesi oldu. Van ve Fırat ihalelerini alan Aksa, 330 milyon dolar verdi. Kolin ise 258 milyon 500 bin dolarla Çamlıbel ihalesini kazandı.

Hürriyet Gazetesi
Dört Bölgede Yarış 7 Saat Sürdü, Elektrik Dağıtımı 1.5 Milyar Dolar Çekti

an, Fırat, Çamlıbel ve Uludağ elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirme ihaleleri 1.5 milyar doları geçti. 7 saat süren ihalelerin en pahalısı 940 milyon dolarla, Limak İnşaat’ın kazandığı Uludağ ihalesi oldu. Van ve Fırat ihalelerini alan Aksa, 330 milyon dolar verdi. Kolin ise 258 milyon 500 bin dolarla Çamlıbel ihalesini kazandı.

Elektrik dağıtım ihaleleri, yine şirketlerin en önemli yarış alanı oldu. Dün saat 11.00’da başlayan Van, Fırat, Çamlıbel ve Uludağ Elektrik Dağıtım bölgelerinin özelleştirilme ihaleleri 7 saat sürdü. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, 4 elektrik dağıtım bölgesi ihalesinde toplam 1 milyar 528 milyon 850 bin dolara ulaşıldı. Aksa Elektrik, ilk 2 ihale olan Van ve Fırat Elektrik Dağıtım ihalelerine 330 milyon 350 bin dolar verirken, Çamlıbel’de 258 milyon 500 bin dolarla en yüksek teklifi veren Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Günün en pahalı ihalesi Limak İnşaat’ın 940 milyon dolar verdiği Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalesi oldu.

Van, 46 turda sonuçlandı

Sabah saat 11.00’da başlayan ilk ihale Van Gölü Elektrik A.Ş’nin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi oldu. Nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 100 milyon 100 bin dolarla Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdi. Bir elemesiz turun ardından üç elemeli tur yapıldı. Elemesiz turda elde edilen en yüksek tutar 45 milyon dolar oldu. 74 milyon dolar başlangıç tutarı ve 100 bin dolar artırım aralığı ile başlayan açık artırmanın 46’ncı turunda Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleden çekildi ve Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdiği 100 milyon 100 bin dolarlık teklifle en yüksek teklifi vermiş oldu.

Aksa 2 ihaleyi kazandı

Fırat Elektrik A.Ş.’nin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 230 milyon 250 bin dolar ile Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdi. İhalede, bir elemesiz ve 2 elemeli tur yapıldı. Elemesiz turda en yüksek teklif 110 milyon dolar olurken, iki elemeli turun ardından en yüksek teklif 165 milyon 110 bin dolar oldu. Ardından 250 bin dolar artırım aralığı ve 195 milyon dolar başlangıç tutarı ile açık artırmaya geçildi. Açık artırmanın 45’inci turunda KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu ile Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. temsilcileri açık artırmadan çekildiklerini açıkladı.

Çamlıbel, 258 milyon dolar

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ’ne ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 258 milyon 500 bin dolarla Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi. Elemesiz turda en yüksek tutar 167 milyon dolar oldu. 4 turluk yazılı elemede, en yüksek teklif 227 milyon 100 bin dolar oldu. Sonra 500 bin dolar artırım aralığı ve 240 milyon dolar başlangıç fiyatı ile açık artırmaya geçildi. Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, 258 milyon 500 bin dolar ile nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi veren şirket oldu.
Limak 940 milyon dolar verdi

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş ihalesine 9 firma katıldı. Limak İnşaat’ın 940 milyon dolarla kazandığı Uludağ ihalesi günün en pahalı ihalesi oldu. Bir tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından beş elemeli tur yapıladı. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde faaliyet gösteren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, 940 milyon dolarla Limak İnşaat’ın oldu.

Rakamlarla elektrik dağıtım ihaleleri

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.
Van, Bitlis, Hakkâri ve Muş illerini kapsıyor.
2008’de elektrik tüketimi 1 milyon 137 bin 226 megavat.
Toplam abone sayısı 402 bin 976.
Kayıp kaçak oranı ise yüzde 55.9 olarak gerçekleşti.
İhaleyi 100 milyon 100 bin dolarla Aksa kazandı.
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.
Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerini kapsıyor.

2008’de elektrik tüketimi 2 milyon 145 bin 246 megavat.
Toplam abone sayısı 659 bin 497.
Kayıp-kaçak oranı yüzde 10.5 oldu.
İhaleyi 230 milyon 250 bin dolarla Aksa kazandı.
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.
Sivas, Tokat, Yozgat İllerinde faaliyet gösteriyor.
2008’de elektrik tüketimi 2 milyon 87 bin 933 megavat.
Toplam abone sayısı 734 bin 673.
Kayıp-kaçak oranı yüzde 8.8 oldu.
İhleyi 258 milyon 500 bin dolarla Kolin kazandı.
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde faaliyet gösteriyor.
2008’de elektrik tüketimi 10 milyon 940 bin 535 megavat.
Toplam abone sayısı 2 milyon 278 bin 524
Kayıp-kaçak oranı yüzde 6.
İhaleyi 940 milyon dolarla Limak İnşaat kazandı.



İkide iki yapan Aksa 470  milyon dolar yatıracak

Van Gölü Elektrik A.Ş ve Fırat Elektrik A.Ş. ihalelerini toplam 330 milyon 350 bin veren Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. kazandı. Bu bölgelere 5 yıllık süre içerisinde toplam 140 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyleyen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazanc’ı, ihalenin ardından şu değerlendirmeyi yaptı: “İlk 2 ihaleyi kazanarak ikide 2 yaptık. İhale bedelleri ve yeni yatırımlarla toplam 470 milyon dolar yatırım yapmış olacağız. Bölgeye Hakkari’de enerji santralı yatırımıyla girdik. Bir çok projeler geliştirip yatırımlar gerçekleştirdik. En son da Van’da büyük bir enerji santralı yatırımı yaparak bölgedeki gücümüzü artırdık. Kayıp-kaçak oranını daha da düşürmeyi hedefliyoruz. 100 milyon 100 bin dolara kazandığımız ihaleye ilave olarak 3 yılda 60 milyon dolar yatırım yapacağız. Böylelikle toplam yatırımımız 160 milyon doları geçecek. Bölgede önemli bir istihdam sağlayacağız. 1998’den beri Van’a çalışmalarımız bulunuyor. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş için de önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde 80 milyon dolardan fazla yatırım yapacağız. Tüm bu çalışmalar bölgede istikrar ve istihdam ortamını artırmaya yönelik olacaktır.”

Çamlıbel’de 80 milyon  dolar yatırım yapacağız

Çamlıbel Elektrik Dağıtım bölgesi için yapılan ihalede 258.5 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Kolin İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, şöyle konuştu: “Bölgeye ilk yıl 80 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Gediz Elektrik Dağıtım bölgesi ihalesine de gireceğiz. Ayrıca doğalgaz ithalat ve ticaretiyle de yakından ilgileniyoruz. Öncelikli hedefimiz bu ihale sonrasında bölgeye yapacağımız yatırımlar olacak. Önümüzdeki dönemde bu konuda gerekli açıklamaları yapacağız.”

Hangi ihaleye kimler katıldı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.
Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş.
Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.
İlci İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.
Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş.
Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.
KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.
Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş.
Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.
AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş.
Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
AEİ Enerji A.Ş.
BEG Birleşik Enerji Grubu
Anadolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.
KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.
Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş.
Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Park Holding A.Ş.
AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş.
Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
ETİ Gümüş A.Ş-SÖĞÜTSEN
Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
AKSA Elektrik Perakende Satış A.Ş.
KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu

http://www.yapi.com.tr/haberler/dort-bolgede-yaris-7-saat-surdu-elektrik-dagitimi-1-5-milyar-dolar-cekti_76833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!