Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dubai'de 75 Milyar Dolarlık Gayrimenkul Projesi Ertelendi

Küresel kriz Dubai'de gayrimenkul projelerinin yüzde 60'ının ertelenmesine neden oldu. HSBC'nin raporuna göre Dubai'de devam eden ya da başlama aşamasında olan toplam 75 milyar dolar tutarında çok sayıdaki gayrimenkul projesi ertelendi.

Sabah Gazetesi
Dubai'de 75 Milyar Dolarlık Gayrimenkul Projesi Ertelendi

Küresel kriz Dubai'de gayrimenkul projelerinin yüzde 60'ının ertelenmesine neden oldu. HSBC'nin raporuna göre Dubai'de devam eden ya da başlama aşamasında olan toplam 75 milyar dolar tutarında çok sayıdaki gayrimenkul projesi ertelendi. Rapora göre ertelenen projelerin önemli bir bölümünü yüksek gelir grubuna hitap eden rezidans ve ticari projeler oluşturdu.

Projelerini erteleyen gruplar arasında Körfez'in en büyük gruplarından Damac Properties, Nakheel gibi şirketler yer alıyor. Ertelenen bazı büyük projeler arasında ise bir rezidans kulesi, liman ve 790 milyon dolara yapılacak Trump Tower'ı da içeren Palm Deira projesi ile Eyfel Kulesi, Taj Mahal ve Pisa kulesinin kopyalarını Dubai'ye yapacak olan Falcon City of Wonders projeleri de var.

Projelerini erteleyen şirketler

* Arabic Holding
* Damac Properties
* Nakheel
* Meraas

ABD'de konutların değeri 3.3 trilyon dolar eridi

Zılow.com'un verilerine göre 2008 yılında ABD'de konut ların piyasa değeri 2.2 trilyon dolar azaldı. Zilow'un verilerine göre 2008 yılında konut fiyatları yüzde 11.6 geriledi ve ortalama bir konut fiyatı 192 bin 119 dolara düştü. Konut sahipleri sadece dördüncü çeyrekte 1.4 trilyon dolar kaybetti. ABD'de konut piyasasının tepe yaptığı 2006 ikinci çeyrekten bu yana konut fiyatlarındaki düşüşün tutarı ise 6.1 trilyon dolara ulaştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dubaide-75-milyar-dolarlik-gayrimenkul-projesi-ertelendi_66367.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!