Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En Büyük Santralı Yolda

Artan klima talebini karşılamak için elektrik üretmeyi sağlayamazsa, beş yıl içinde karanlıkta kalabileceğine dair uyarılarla karşı karşıya olan Avustralya, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralını kuracak.

Radikal Gazetesi
Dünyanın En Büyük Santralı Yolda

b>Avustralya'da son beş yıldır devam eden kuraklık, kırsal hayatı harap ediyor ve ekonomiyi baltalıyor. Söndürülmesi zor yangınlar ve mevsimsiz sıcaklıklar ülkeyi zor durumda bırakıyor. Her dört günde bir, bir çiftçi, hayvanlarının ölmesi ve borç yüzünden intihar ediyor. Yetkililer, kuraklığın sebebinin küresel ısınma olduğunu ve yüzyıllardır verimli olan bu toprakların geleceğinin belirsiz olduğunu söylüyor.

Başbakanvekili Mark Veile, zor durumdaki çiftçilere 424 milyon dolar yardım yapacaklarını açıkladı ve "Daha önce bu kadar geniş toprağın kuraklıktan etkilendiği görülmemişti" diyerek endişesini belirtti.

Bu arada, artan klima talebini karşılamak için elektrik üretmeyi sağlayamazsa, beş yıl içinde karanlıkta kalabileceğine dair uyarılarla karşı karşıya olan Avustralya, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralını kuracak. 318 milyon dolarlık güneş enerji santralı yatırımının dışında, hükümet ayrıca 360 milyon Avustralya Dolarlık bir pilot proje peşinde. Projeyle kahverengi kömür kurutulup karbon depolanarak daha temiz enerji üretilecek.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-buyuk-santrali-yolda_49164.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!