Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyayı Kurtaracak Çözüm

Bilim adamları, denizlerin dibindeki çamur tabakasının, küresel ısınmanın etkilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini açıkladılar.

Cumhuriyet Gazetesi



ilim adamları, denizlerin dibindeki çamur tabakasının, küresel ısınmanın etkilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini açıkladılar. BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre, bulguları Ulusal Bilimler Akademisi'nce yayımlanan araştırmada bilim adamları, iklim değişikliğinin başlıca nedeni olarak gösterilen karbondioksidin, deniz yatağındaki çamur tabakasında depolanabileceğini belirtiyorlar.

Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden bilim adamlarına göre bu fikir, karbonun, deniz seviyesinden üç kilometre derinliğe pompalanmasını öngörüyor. Bu aşamada, deniz ve okyanusların dibindeki yüksek basınç ve düşük sıcaklık dereceleri, karbonu, içinde bulunduğu deniz suyundan daha ağır bir sıvıya dönüştürüyor. Bu yöntemle, karbon gazının deniz yatağından çıkmasının mümkün olmayacağını belirten bilim adamları, dünyadaki deniz ve okyanus tabanlarının, neredeyse sınırsız miktarda karbondioksidi depolamaya yeteceğini vurguluyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyayi-kurtaracak-cozum_47535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!