Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege Koop Kent Yenileme Projelerine Destek Verecek

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kent ve kentsel yenileme projelerinde belediyelere yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. İzmir’deki

Zaman



b>Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kent ve kentsel yenileme projelerinde belediyelere yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

İzmir’deki binaların yaklaşık yüzde 45’inin gecekondu olduğunu, bundan dolayı Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin üç–dört değişik görüntüsü olduğunu ifade eden Aslan, “Bu durumdan hepimiz sorumluyuz. Bunu da ortaklaşa düzenlenen projelerle aşabiliriz.’’ dedi. Aslan’a göre İzmir’in nüfusu her yıl 100 bin artıyor. Bunun doğal sonucu olarak İzmir’e her sene ortalama 25 bin yeni ev ekleniyor. Ev sorunu vatandaşın yaptığı gecekondularla çözülüyor. İzmir’in en prestijli yerleri olan Karşıyaka ile Alsancak’ın bile çarpık kentleşmeye teslim olduğunu vurgulayan Aslan, özellikle Kahramanlar’ın durumunun insanın içini acıttığını aktardı.

Aslan bunun için de Büyükşehir Belediyesi ve bütün metropol ilçe belediye başkanları ortaklaşa kent ve kentsel yenileme projelerini hayata geçirmeye hazır oldukları önerisini sunuyor. “Gelin bu sene burayı yapalım. İleriki senelerde Yeşildere, Kadifekale ve benzeri yerleri sırayla düzenleyelim. Hem buradakiler mağdur olmasın hem de şehrin görüntüsü düzelsin’’ şeklinde konuştu.

Aslan, Örnekköy’de kendi arsaları üzerinde yaptıkları 700 konutluk projenin, yanıbaşındaki gecekondularda oturan vatandaşa örnek olacağını belirtti. Aslan, oradaki vatandaşların bu projeyi gördükten sonra Karşıyaka Belediyesi’ne başvuracaklarını düşünüyor ve “Biz de üzerimize düşeni yaparız. Kent ve kentsel yenileme projesini yaparız. Bunu da oradaki vatandaşları mağdur etmeden yaparız.’’ dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ege-koop-kent-yenileme-projelerine-destek-verecek_18581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!