Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege'den, İtalya'ya Mermer Çıkarması

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mermer ve doğaltaş sektörünün en büyük fuarı olarak görülen Marmomacc için İtalya'nın Verona kentine özel uçak kald

Dünya



b>Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mermer ve doğaltaş sektörünün en büyük fuarı olarak görülen Marmomacc için İtalya'nın Verona kentine özel uçak kaldıracak. Fuarda kurulacak Türkiye Çadırı'nda, ülke tanıtımı da yapılacak.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Alimoğlu, sektörde "dünyanın parlayan yıldızı" olan Türkiye'nin, sektörün en önemli fuarına geniş çaplı bir organizasyonla gideceğini kaydetti.

Fuara, yeni ihracat yapmaya başlayan firmaları teşvik etmek amacıyla giderleri birlik tarafından karşılanmak üzere özel bir uçakla gidileceğini dile getiren Alimoğlu, şöyle dedi:

"Mermer ve doğaltaşta hem ihracat, hem de ihracatçı miktarımız hızla yükseliyor. Özellikle bu tip fuarlara katılma fırsatı bulamayan, yaptığı ihracatı geliştirmeye çalışan üyelerimize ücretsiz ulaşım sağladık. 160'a yakın ihracatçıyla gideceğimiz fuarda sadece mermerin değil, Türkiye'nin de tanıtımını yapacağız. Mermerde Türk malı imajını oluşturmak amacıyla bir organizasyon yaptık. Bu fuarda ilk kez bir ülke kendi tanıtımını yapacak. Kuracağımız 140 metrekarelik Türkiye Çadırı'nda ziyaretçilere, döner ve ayran ikram edeceğiz. Fuar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sema Grubu da sema gösterisi yapacak. Çadırda Türkiye ile ilgili tanıtım filmlerinin yanı sıra halı ve kilim tezgahları kurularak, sembolik dokuma yapılacak. Amacımız dünyanın dört bir yanından gelen temsilcilerin buluştuğu bu fuarda bir Türkiye gösterisi yapmak."

İhracatta yükseliş devam ediyor

Mermer ve doğaltaşta dünyanın en önemli fuarlarından biri kabul edilen ve 7-10 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Verona kentinde düzenlenecek MARMOMACC Uluslararası Mermer, Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Türkiye, 1998 yılından bu yana milli katılım organizasyonu ile yer alıyor.

Fuarın milli katılımını organize eden İZFAŞ Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü, Verona Fuarı'na son 2 yıldır en büyük milli katılım organizasyonunun Türkiye'den sağlandığına dikkat çekti. Geçen yıl 63 firmayla katılım gösterilen fuarda bu yıl 70 Türk firmasının stand açacağını kaydeden Ersözlü, "Geçen yıl toplam bin 943 metrekare olan tahsis alanımız, bu yıl 2 bin 294 metrekareye çıktı" dedi.

Bu arada, mermer ve doğaltaş ihracatının da artışını sürdürdüğü bildirildi.

EİB kayıtlarına göre, Türkiye geçen yıl 927 bin ton mermer ve doğaltaş ihraç ederek, 217 milyon dolar gelir elde etti. Bu yılın 7 ayında 645 bin ton olarak gerçekleşen mermer ve doğaltaş ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 46 artarak, 172 milyon dolara ulaştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/egeden-italyaya-mermer-cikarmasi_16602.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!