Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

El Maktum, İnşaat Şirketi Deyaar ile Türkiye'de Yeni Yatırım Yapacak

Sama Dubai ve Emaar şirketleri ile Türkiye'de yatırım yapan Dubai Emiri Şeyh El Maktum, inşaat şirketi Deyaar ile yeni yatırım hazırlığında. Dubai İslami Bankası'nın inşaat şirketi Deyaar, Suudi Arabistan, Türkiye, Kazakistan ve Hindistan'a yatırım yapacağını duyurdu.

Referans Gazetesi



b>Sama Dubai ve Emaar şirketleri ile Türkiye'de yatırım yapan Dubai Emiri Şeyh El Maktum, inşaat şirketi Deyaar ile yeni yatırım hazırlığında. Dubai İslami Bankası'nın inşaat şirketi Deyaar, Suudi Arabistan, Türkiye, Kazakistan ve Hindistan'a yatırım yapacağını duyurdu. Şirket ayrıca Türkiye'de görüşmeleri son aşamaya gelen bir projesinin toptan pazarlamasını yapmak üzere Türkiye'de ofis de açacak.

Türkiye'ye ilişkin yatırım miktarını açıklamayan Deyaar şirketi, kısa bir süre önce söz konusu ülkelerdeki genişleme planlarını finanse etmek için ana şirket olan Dubai İslami Bankası'ndan 163.4 milyon dolar murabaha kredisi sağlamıştı. Krediyle ilgili olarak yapılan açıklamada kaynağın proje geliştirme ve arazi alımlarında kullanılacağı belirtilmişti.

Reuters'in haberine göre Deyaar CEO'su Zach Shahin, Deyaar şirketi hisse senetlerinin Dubai borsasında işlem gördüğü ilk gün dolayısıyla dün basınla bir araya geldi. Toplantıda şirketin bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım projesi olan Dubai'deki International Media Production Zone (IMPZ) isimli projesinden bahseden Shahin, Emirates Yolu üzerinde 40 parsel arazi üzerine gerçekleştirilecek projenin yatırım büyüklüğünün 545 milyon dolar olduğunu, inşaatın önümüzdeki sene başlayacağını söyledi.



Türkiye projesi son aşamada
Shahin, şirket olarak lüks konutlara ve ticari projelere odaklanacaklarını belirtirken Deyaar'ın Hindistan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Kazakistan'daki yapı sektörüne odaklanacağını ifade etti. Kazakistan'daki ikiz kulenin projesinin şekillendiğini belirten Shahin ayrıntılarını vermediği Türkiye'deki projeyle ilgili temasların ise son aşamada olduğunu dile getirdi.

Dubai'de Burlington, Hamilton Residency, Churchill Towers ve Windsor Manor gibi dev projelere imza atan şirket, 3 milyar dolarlık portföyüyle bölgenin en büyük gayrimenkul geliştirme ve yönetim şirketleri arasında yer alıyor. Dubai İnşaat, 5 yıldır Deyaar adıyla faaliyet gösterdiği Dubai'de 3 gökdelen inşaatını tamamladı. 20 gökdelen projesine de devam eden firma, Dubai’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri oldu. Dubai İnşaat şirketi İstanbul Gürpınar'daki bir villa projesini inşaat aşamasında satın alarak Türkiye pazarına test amaçlı giriş yapmıştı.

Yıl sonuna doğru teslime hazır hale getirilmesi beklenen ve 120 villadan oluşan projesinin ardından şirketin 100 milyon dolar yatırım tutarlı rezidans ve alışveriş merkezi projesi yapacağı dile getirilmişti. Dubai İslami Bankası'nın sahibi olan Şeyh El Maktum'un halen Türkiye'de Sama Dubai ve Emaar Gayrimenkul şirketlerinde de hissesi bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/el-maktum-insaat-sirketi-deyaar-ile-turkiyede-yeni-yatirim-yapacak_56232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!