Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Elektrikte "İkili Kontratlar" Dönemi Başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik piyasasında yeni bir dönemin, ikili kontratlar döneminin başladığını bildirerek, "16 Mart günü yapılacak ihalede açacağımız zarflarla piyasa, ikili anlaşmalar dönemine geçmiş olacak" dedi.

CNN Türk
Elektrikte "İkili Kontratlar" Dönemi Başlıyor

/P>

Değerlendirme en düşük tekliften başlayacak

Teklif zarfları açılmadan önce ihale komisyonunun toplanarak, ihalede kabul edilebilecek azami birim fiyatını tespit edip karara bağlayacağını belirten Gökkaya, değerlendirmeye dönük ise en düşük tekliften başlanarak satın alınacak elektrik enerjisi miktarına ulaşılıncaya kadar sıralama yapılacağını bildirdi.

Teklif fiyatları idarece kabul edilebilecek azami fiyata kadar olan isteklilerle sözleşme imzalanacağını işaret eden Gökkaya, ödemenin her ayın son günü tanzim edilecek fatura karşılığında takip eden ayın 25'inci gününe kadar yapılacağını söyledi.

Teklif tutarının yüzde 1'i oranında geçici teminat alınacağını belirten Gökkaya, eskalasyon uygulamasına ilişkin olarak da şu bilgileri verdi:

* Doğalgaz yakıtlı santrallere sözleşme birim fiyatının yüzde 70'lik kısmı için BOTAŞ'ın üretim şirketlerine uyguladığı fiyatlar esas alınarak aylık bazda güncelleme yapılacak.

* Sözleşme süresinin 1 yıldan fazla olması durumunda, sonraki yıllar için doğalgaz eskalasyonuna ilaveten sözleşme birim fiyatının yüzde 15'lik kısmı ÜFE oranında güncellenecek.

* Diğer termik üretim tesislerinin sözleşme fiyatı bir yıl süreyle sabit olacak. Sözleşme süresinin 1 yıldan fazla olması durumunda sonraki yıllar için sözleşme birim fiyatının yüzde 85'lik kısmı da ÜFE oranında güncellenecek.

* Hidrolik ve yenilenebilir üretim tesislerinin sözleşme fiyatı da 1 yıl süreyle sabit olacak. Sözleşme süresinin bir yıldan fazla olması durumunda ise sonraki yıllar için sözleşme birim fiyatının yüzde 15'lik kısmı ÜFE oranında güncellenecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrikte-ikili-kontratlar-donemi-basliyor_66668.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!