Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerji Verimliliği Haftası

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, temel tüketim alışkanlıklarında bazı küçük değişiklikler yapılmasının, hem enerjinin verimli kullanılmasını, hem de enerji tasarrufunu beraberinde getireceğini bildirdi. EMO Ankara Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, uygulanan yanlış enerji politikaları sonucu tüm dünyada fosil kaynakların

yapi.com.tr / AA
Enerji Verimliliği Haftası

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, temel tüketim alışkanlıklarında bazı küçük değişiklikler yapılmasının, hem enerjinin verimli kullanılmasını, hem de enerji tasarrufunu beraberinde getireceğini bildirdi.

EMO Ankara Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, uygulanan yanlış enerji politikaları sonucu tüm dünyada fosil kaynakların hızla tükendiği, çevrenin kirletildiği ve enerji için büyük paralar ödendiği ifade edildi.

Dünyada enerji tüketiminin bu şekilde devam etmesi halinde 2020 yılında fosil yakıt kaynaklarının yarısının tükeneceğine işaret edilen açıklamada, ''Tükenen sadece doğal kaynaklar değil insanlığın geleceğidir'' denildi.

Her yıl 11-18 Ocak tarihleri arası düzenlenen ''Enerji Verimliliği Haftası''nda enerji bürokratlarının enerjinin verimsiz kullanıldığını, yeterince enerji tasarrufu yapılmadığını açıkladığı hatırlatılan açıklamada, temel tüketim alışkanlıklarında bazı küçük değişiklikler yapılmasının hem enerjinin verimli kullanılmasını, hem de enerji tasarrufunu beraberinde getireceği belirtildi.

Toplum olarak, enerjiye sahip çıkmanın yolunun, enerji politikalarını belirleyen ve uygulayan siyasi karar vericilerin attığı her adımı dikkatlice izlemek ve toplum olarak gerekli tepkiyi zamanında göstermek olduğu savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Enerjimiz kadar kaynaklarımızın da verimli kullanılması önemli olduğu halde AKP iktidarının bu anlayışa uygun olmayan adımlar attığını görüyoruz. Tabiat çeşitliliği, doğal ve kültürel miras, ekolojik değerler çok küçük güçteki nehir tipi HES'ler uğruna talan edilmektedir. Nehirlerin hayat verdiği coğrafyalarda yaşayan insanların düşünceleri ve direnişleri bazen tehdit ile bazen zor kullanarak bazen de yasal düzenlemeler ile yok sayılmaktadır. Enerji Verimliliği haftası ile bir kez daha iktidara sesleniyoruz; dereler özgür aksın, bulutlar adam öldürmesi. Bugün yaşadığımız dünya, sadece bizim değil aynı zamanda çocuklarımızın ve torunlarımızındır. Onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak görevimizdir. Binlerce yıllık tabiat varlıklarını, kültürel ve tarihi mirası 50-60 yıllık çıkarlar uğruna yok etmeyelim. Enerjimizi verimli, çevremizi yaşanabilir kullanalım.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-verimliligi-haftasi_85134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!