Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erbil Ekibi Türkiye'de Eğitildi

Kuzey Irak'ta Kürtlerin denetimindeki Erbil, hızlı gelişimiyle yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bölgeye, çok sayıda Türk markası girmiş durumda... Şimdi sıra ünlü moda markası Vakko'da... Markaya ait 2 mağaza, 1 milyon dolarlık harcamayla Erbil'in en büyük alışveriş merkezi olan Majidimal Plaza'da kapılarını açacak.

NTV
Erbil Ekibi Türkiye'de Eğitildi

BR>
Bölgeye yapılan yatırımları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ortadoğu batıya nazaran krizlerden daha az etkilenmesi ve daha bakir bir yapıya sahip olmasından dolayı ileriye yönelik potansiyeli olan bir bölgedir.

Türk işadamlarına yatırım çağrısı

Erbil Valisi Nevzat Hadi, Türk işadamlarını bölgede yatırım yapmaya çağırmıştı. Bölgede büyük bir pazar payı olduğunu söyleyen Hadi, yerel hükümetin bölgede yatırım yapan iş adamlarını korumaya ve teşvik etmeye yönelik bir yasa çıkardığını belirtmişti. 

Türk şirketleri neden bölgeyi seçiyor? Hadi, bunun cevabını ise şu sözlerle vermişti:

"Türk şirketleri bölgedeki çarşı ve pazarları kendilerine yakın görüp burada da mallarını sergilemeleridir. Türk şirketlerin bölgeye gelerek Erbil'in yapılanmasında yer almasını istiyoruz. Türkiye'den gelen iş adamlarını kendimize çok yakın hissediyoruz. Bölgede yatırım yapacak olan şirketlere de her türlü kolaylığı sunmaya hazırız."

Çok sayıda Türk markası var

Bağdat’a 350 kilometre mesafedeki Erbil, Irak’ın en gelişmiş ve güvenli yerlerinin başında geliyor.

Kürt bölgesinin başkenti olarak görülen kentin ilk ve tek alışveriş merkezi ise "Majidi Mall"...

Yatırımı ve inşaatı Hewa Group tarafından gerçekleştirilen, 150 milyon dolara mal olan AVM'nin tasarımı bir Türk şirketine ait. Metrocity ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nı da tasarlayan ‘Tekeli-Sisa Mimarlık Ofisi’ imzalı, 130 bin metrekarelik alana kurulu olan Majidi Mall'da Mavi Jeans, Bisse, Kalyon Optik, Atasay, Zen, LCW, Tabuu, Avva, Collezione, Damat, Güllüoğlu gibi Türk markaları da mağaza açtı.

Hewa Group’un sahibi Ahmed El Majidi ise ticari hayatına 4 metrekarelik bir kumaş dükkanında başladı, Kore ve Japonya’dan getirdiği kumaşlarla zengin oldu. Ancak  1994 yılında Saddam’ın işadamlarına yönelik baskıları üzerine ailesiyle birlikte Türkiye'ye kaçtı ve Türk vatandaşlığına geçti. 2003’te tekrar Erbil'e döndü ve konut, hastane, üniversite gibi alanlarda yatırım yaptı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/erbil-ekibi-turkiyede-egitildi_76562.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!