Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdemir Yeni Bir Levha Haddehanesi Kuruyor

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (ERDEMİR), Ereğli'deki entegre tesislerde yeni bir levha haddehanesi kuracak. Projenin finansman

Dünya



b>Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (ERDEMİR), Ereğli'deki entegre tesislerde yeni bir levha haddehanesi kuracak. Projenin finansmanı için özkaynaklarla, anlaşmaya varılacak firmanın sağlayacağı kredi kullanılacak.
ERDEMİR'in şirketi Erdemir Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi'nden (ERENCO) yapılan duyuruya göre, ERDEMİR’in Karadeniz Ereğli’de kurulu entegre Demir ve Çelik Fabrikalarında Levha Haddehanesi işi için firma ön seçimi yapılacak. Levha Haddehanesi, 400, 000 ton/yıl gemi sacı ve diğer kullanımlar için levha çekme kapasitede olacak. Proje, yurtdışından alınacak olan 2. El Levha Haddehanesinden sökülecek ekipmanların bakım, onarım ve işlenmesini, sökülecek olan ekipmanların ERDEMİR’deki tesislere uyarlanması için gerekli mühendislik, ilave ekipmanların temini, montaj danışmanlığı, devreye alma, performans testleri ve teknoloji transferi işlerini kapsayacak. Projenin maksadı "ikinci el bir levha haddehanesi kullanılarak ERDEMİR’de yeni bir levha haddehanesi yapmak" olarak açıklandı.

Yurtdışından alınacak olan 2. El Levha Haddehanesinin Modernize edilerek ERDEMİR’in ihtiyaçlarına ve yerleşimine göre uyarlanmasını içeren Proje, ERDEMİR'in özkaynağından ve Teslimatçı firma tarafından temin edilecek krediler kullanılarak finanse edilecek.

Ön seçim dokümanları ERENCO’ya yazılı başvuru yapan firmalara gönderilecek. En geç 11 Ağustos 2003 günü saat 17.00’ye kadar başvurularını ulaştırmayan firmalar ön seçime katılamayacak ve dolayısıyla ihaleye giremeyecek. İhaleye ön seçimde yeterli görülen yerli veya yabancı firmaların liderliğinde projenin mühendislik ve performans garantisinden sorumlu olacak haddehane dizayncısı yabancı ortak ile kurulan konsorsiyumlar katılabilecek. İşbirliği yapılacak teknik firmaların (suppliers) alanlarında yeterli deneyime sahip olmaları isteniyor.

Firmaların ön seçiminde gözönünde bulundurulacak noktalar şöyle sıralandı:

a) Söz konusu proje için seçilecek firmalar, proje kapsamındaki tesislerin imalat ve montaj işleri ile devreye alma çalışmalarının gerçekleşmesinde yeterli deneyime sahip olmalıdır. Bunun için firma son 10 yılda gerçekleştirdiği yurt içi ve yurt dışı benzer iş referanslarını sunacaktır. Eğer firma, ticari bir firma ise gerekli şartları sağlayan bir teknik firma (firmalar) ile birlikte önseçime katılabilecektir.

b) Firmalar mali şartlar açısından da yeterli olacaktır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdemir-yeni-bir-levha-haddehanesi-kuruyor_5237.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!