Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Esenboğa, 200 Milyon Dolara TAV’ın

Esenboğa Havalimanı’nın iç ve dış hat terminalleri yap-işlet-devret ihalesini, Akfen ile Tepe ortak girişimi kazandı. Ortaklık Esenboğa Havalim

Hürriyet
Esenboğa, 200 Milyon Dolara TAV’ın

b>Esenboğa Havalimanı’nın iç ve dış hat terminalleri yap-işlet-devret ihalesini, Akfen ile Tepe ortak girişimi kazandı. Ortaklık Esenboğa Havalimanı iç ve dış hatlar terminal binalarının 15 yıl 8 ay süre ile yapım işletim hakkını elde etti.

Akfen-Tepe ortak girişimi, Ankara Esenboğa Havalimanı’na 200 milyon dolarlık yatırım yapacak.

İhale, dün DHMİ Genel Müdürlüğü Merkez Binası’nda gerçekleştirildi. Bu kapsamda, 9 adet şartname satın alındı, ancak ihaleye İçtaş inşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Costain International Ortak Girişimi ile Akfen İnşaat Turizm Tic. A.Ş.-Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. olmak üzere iki grup katıldı.

İhaleye katılan firmaların teklifleri isteklilerin huzurunda açılarak, yap-işlet-devret mevzuatı gereğince oluşturulan 9 kişilik Görevlendirme Komisyonu ve bu komisyona yardımcı olan alt komisyonlar tarafından incelenip, değerlendirildi. İhalenin asıl kriterini belirleyen işletme süresini 15 yıl 8 ay olarak teklif eden Akfen İnşaat Turizm Tic. A.Ş.-Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. ortak girişimi ihaleyi kazanan taraf oldu.

YAPIM SÜRESİ 36 AY

TAV, ihaleyi kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, Esenboğa Hava Limanı İç ve Dış Hatlar Terminal Binası ve Mütemmimleri Projesi’nin yapımının 36 ay süreceği bildirdi. Proje kapsamında en son sistem ve cihazlarla donatılmış, bünyesinde yüzde yüz bagaj taramaya yönelik son teknoloji ürünü EDS ve EDDS güvenlik sistemleri, 7 adedi dış hatlara, 11 adedi ise iç hatlara olmak üzere toplam 18 yolcu köprüsü, 93 bin metrekarelik 4 bin araçlık katlı otopark, 30 bin metrekarelik açık otobüs parkı, 41 kilometrelik yol ve viyadük ile 180 bin metrekarelik apron yapımı da yer alıyor. Tesis, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştireceği beşinci önemli yap-işlet-devret porjesini oluşturacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenboga-200-milyon-dolara-tavin_10719.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!