Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski Hapishane Avrupa'nın En İyi Oteli Oldu

İstanbul Sultanahmet'te bulunan ve eski hapishane olan Four Seasons Oteli Avrupa'nın en iyi, dünyanın ise üçüncü oteli seçildi. Uluslararas

Hürriyet
Eski Hapishane Avrupa'nın En İyi Oteli Oldu

b>İstanbul Sultanahmet'te bulunan ve eski hapishane olan Four Seasons Oteli Avrupa'nın en iyi, dünyanın ise üçüncü oteli seçildi.

Uluslararası seyahat dergisi ‘Travel and Leisure’ tarafından 200 bin okuyucunun oylarıyla belirlenen ‘Dünyanın En İyi Otelleri’ listesi açıklandı. 100 puan üzerinden yapılan oylamayla belirlenen listede, Bangkok'da bulunan The Peninsula Oteli 93.74 puanla dünyanın en iyi oteli seçilirken, ikinciliği 91.61 ile Güney Afrika'da bulunan Londolozi Private Game Reserve oteli aldı. 91.59 puan alan Four Seasons İstanbul ise dünyanın en iyi üçüncü oteli olurken, Avrupa'nın ise en iyi oteli seçildi.

Sultanahmet'te yer alan ve Osmanlı İmparatorluğu'nun idari gücünü günümüze yansıtan otel, 1918-1919 yıllarında zamanın modern bir mimarı tarafından ilk olarak hapishane olarak tasarlanmış ve daha sonra uluslarası otel zinciri Four Seasons tarafından lüks bir otele dönüştürülerek büyük ilgi gördü. Türkiye'ye gelen turistlerin rağbet gösterdiği otel, 200 bin kişinin oylamasıyla Avrupa'nın en iyi oteli ünvanını almış oldu. Otelin işletmecisi olan Four Season, dünyanın en iyi otelleri listesinde 18 otelle yer alıyor. Avrupa'da İstanbul'daki oteliyle birinci seçilen şirketin, Milan'da bulunan oteli ise Avrupa'nın en iyi ikinci oteli oldu. Diğer taraftan ‘Dünyanın En İyi 100 Oteli’ listesine Çırağan Kempinski'de 86.73'lük puanıyla 24'üncü sıradan girdi. Çırağan'ın aldığı puanla Avrupa'nın en iyi üçüncü oteli seçildi.

Türkiye'den iki otelin Avrupa'nın bir ve üç numaralı oteli seçilmesinin İstanbul için önemli bir adım olduğunun belirtildiği dergide, ‘‘Ancak Avrupa'lı okuyucular İstanbul'daki iki oteli beğensede hálá İtalya ve Fransa'ya olan aşkları devam ediyor. Bu iki ülkenin Avrupa'nın en iyi 50 oteli listesinde 11'er otelle yer almasından anlaşılıyor’’ yorumu yapılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-hapishane-avrupanin-en-iyi-oteli-oldu_5146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!