Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eskigediz, İkinci Safranbolu Olabilir

Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Eskigediz Beldesi’nde bulunan tarihi evlerin restore edilmesi halinde “Safranbolu Evleri”ne rakip olacağı öne sür

NTV-MSNBC



b>Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Eskigediz Beldesi’nde bulunan tarihi evlerin restore edilmesi halinde “Safranbolu Evleri”ne rakip olacağı öne sürüldü.

Eskigediz Belediye Başkanı Ekrem Taşkesdik, çok sayıda tarihi eserin yanı sıra 200’e yakın tarihi nitelikteki evin bulunduğu beldenin SİT alanı olduğunu hatırlattı.

Tarihi özelliklerinin yanı sıra bir dönem Kütahya’nın önde gelen ilçelerinden biri olan Eskigediz’in, 1970 Gediz depreminden sonra ilçe statüsünü kaybederken, mimari değerleriyle de baş başa kaldığını anlatan Taşkesdik, tarihi, Frigya dönemine kadar uzanan beldedeki eserlerin korunması, belde turizminin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Taşkesdik, “Tarihi eserler ve 200’e yakın Eskigediz evlerinin ayakta kalması için belediyemiz imkanları ölçüsünde çaba gösteriyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin ağırlıkta olduğu Eskigediz evlerinden 40 adedini mülk sahiplerine destek vererek restore ettirdik. Kalan 160’a yakın evin restore edilebilmesi için üyesi olduğumuz Türkiye ve Dünya tarihi kentler birliklerinden destek bekliyoruz. Sit alanında olan ve yıkılmaya yüz tutmuş bu tarihi evleri ne mülk sahibinin ne de belediyenin restore ettirecek maddi gücü var. Tarihi evler restore edilip yeniden kazanılırsa beldemiz ikinci Safranbolu olabilir. Zira bu evler restore edildiklerinde Safranbolu evlerine rakip olabilecek özelliklere sahipler” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eskigediz-ikinci-safranbolu-olabilir_7200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!