Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Ev Değil, Firma Riskini Satın Alıyorsunuz!'

'Ev değil, firma riskini satın alıyorsunuz!'

Sabah EMLAK
'Ev Değil, Firma Riskini Satın Alıyorsunuz!'

b>Koray İnşaat'ın Genel Müdürü Murat Şamil Çapar, "Güney sahillerinde çok büyük boyutlarda 2'nci el konut üretmek için yer arıyoruz" dedi Çapar, "Olumlu hava tersine dönerse piyasa ne olur, iyi tartmak gerek. Ev alacaklar, aslında evi değil, firmanın riskini satın alıyor" dedi.

Bugüne kadar özellikle İstanbul'da pekçok konut projesine imza atan Koray İnşaat'ın Genel Müdürü Murat Şamil Çapar, şu an devam ettikleri konut projeleri dışında güney sahillerinde de yoğun bir şekilde arsa aradıklarını söyledi. Çapar, "Antalya, Bodrum, Fethiye gibi tatil yerlerinde çok büyük projeler hayata geçirmek istiyoruz. 2'nci konut, yani yazlık üreteceğiz" dedi. Güney sahillerinde gayrimenkul sektöründe yaşanan canlanmanın temel etkeninin yabancılar olduğuna işaret eden Çapar, hedef kitlelerinin hem yerli hem de yabancılar olacağını söyledi. Çapar, yabancılara gayrimenkul satarken uzun vadeli memnuniyet sağlamanın önemini belirterek, "Sat ve unut olmamalı. Her türlü ihtiyaca karşılık veren kapsamlı projeler üretmemiz gerek" diye konuştu.

Sadece fiyat önemli değil
İstanbul'daki arsa arayışlarının devam ettiğini söyleyen Çapar, İstanbul'un merkezi noktalarında 2 arsa için görüşme yürüttüklerini kaydetti. Arsa sahiplerinin canlanma rüzgarını kaçırmak istemediklerini dile getiren Çapar, "Yıllarca arsalarını bekleten insanlar var, onlar da artık bizim konuşma zamanımız geldi diye düşünüyor" derken, şu noktalara dikkat çekti:

"Arsa sahiplerinin mutlaka inandıkları firmaları seçmeleri gerekiyor. Arsa sahipleri çok büyük umutlarla bazı firmalarla anlaşıyorlar, sadece fiyata bakarak. Türkiye bir dönem fırtına gibi esen kooperatif rüzgarını hatırlar, daha sonra projeler tamamlanamadı. Bunu aklıma bile getirmek istemiyorum, ama böyle bir olasılık maalesef var. Şu anda Türkiye'de olumlu bir hava esiyor, ama ibreler tersine dönerse kim nasıl tepki gösterecek, bankalar ve yatırımcılar ne durumda kalacak, bu noktalara dikkat etmek gerek. Yarın öbür gün bir kriz olursa, yatırımcı ben yapamıyorum derse ne olacak, bunları iyi düşünüp tartmak gerek. Bunun arkasında durabilmek için de arsa sahibinin de ev almak isteyenlerin de lokasyondan öte, firmaya bakması gerek, çünkü evi değil firmanın riskini alıyorlar. Yoksa bazı hayalkırıklıkları yaşanabilir."

'İzmir ve Bursa'da arsa arıyoruz'
Çapar, Bursa ve İzmir'deki arsa arayışlarının da sürdüğünü kaydederek, yıl sonu gibi bu illerde çalışmalara başlayacaklarını belirtti. "Bursa'da daha büyük bir konut projesi düşünüyoruz. Ancak detaylar henüz netleşmedi" diyen Çapar, hedef kitlelerinin B+ ve üzeri olacağını söyledi.

'Eskişehir'de Natura Evleri satışa çıkıyor'
Eskişehir'deki Natura Evleri projesinin 16 Mayıs'ta satışa çıkacağını belirten Çapar, proje hakkında şu bilgileri verdi: "208 konutluk bir proje. Bu projenin öncesinde 6-7 aylık bir hazırlık çalışması yapıldı. Eskişehir'e gitmemizin nedeni, Eskişehir'in Anadolu şehirleri arasında İstanbul'la etkileşimde olan ve şehirleşme olarak gelişime açık olduğunu düşündüğümüz birkaç şehirden birisi olması. Eskişehir'de zaten bir alışveriş merkezi projemiz de devam ediyor. Bu proje için fokus gruplarıyla birlikte çalıştık. Onların isteklerine göre revizyonlar yaptık. Yani bir anlamda Eskişehirli kendi projesini kendi üretti."

Koray İnşaat, onlarca projeye imza attı

Sabancı Center
Yapı Kredi Plaza
İş Bankası Genel Müdürlüğü
Finansbank ve SYKB Genel Müdürlükleri
Yapı Kredi Genel Müdürlüğü
HSBC Genel Merkezi
Akbank Maslak Kompleksi
Sabancı Üniversitesi
Dışişleri Bakanlığı Binası
Ankara Sheraton
Adana Hilton SA
Eliyeşi Villaları
Kalamış Koru Sitesi
Vaniköy Villaları
Andiçen Villaları
Fenerbahçe Koru Sitesi
Beyaz Köşk Sitesi
Pembe Köşk Sitesi
Gaziosmanpaşa Konut Sitesi
Demetkent Sitesi
Elit Residence
İstanbul İstanbul
Belvu Sitesi
Oran Sitesi
Teras Evler
Evidea
İstanbulbis
İstanbul ZEN

http://www.yapi.com.tr/haberler/ev-degil-firma-riskini-satin-aliyorsunuz_45662.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!