Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ev Sattıran Vaatler 'Maket'te Kaldı!

TOKİ'nin Halkalı'da Soyak İnşaat'a yaptırdığı Olympiakent'in sakinleri, kendilerine "yeşil ve sosyal alanlı güvenlikli bir site" diye satış yapıldığını, ancak sözleşmedeki vaatlerin yerine getirilmediğini öne sürerek, Tüketici Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açmaya başladı.

Milliyet Gazetesi



b>TOKİ'nin Halkalı'da Soyak İnşaat'a yaptırdığı Olympiakent'in sakinleri, kendilerine "yeşil ve sosyal alanlı güvenlikli bir site" diye satış yapıldığını, ancak sözleşmedeki vaatlerin yerine getirilmediğini öne sürerek, Tüketici Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açmaya başladı. "Resmen kandırıldık" diyen site sakinleri, önceki gün protesto eylemi yaptı ve ortak hareket etme kararı aldı.

Yaklaşık 300 kişi, önceki gün Soyak Olympiakent Meydan Parkı'nda toplandı. Parkın çevresine site yönetimi tarafından 'Spor alanlarını başkalarına peşkeş çektirmeyeceğiz', '1 milyon metrekare, 50 bin ağaçlı, etrafı çevrili site nerede?', 'TOKİ-SOYAK A.Ş.'yi vaziyet plan ve satış vaatlerine uymaya davet ediyoruz', 'Bedelini ödediğimiz bize ait olacağı taahhüt edilen sosyal donatıların tarafımıza teslimini istiyoruz' yazılı pankartlar asıldı.

Daha önce imza topladıklarını belirten Soyak Olympiakent Site Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Mert, artık haklarını toplu şekilde arayacaklarını söyledi. 3 bin 600 kişinin maket üzerinden daire aldığını belirten Mert, satış elemanlarının daireleri çok iyi pazarladığını, site içindeki sosyal alanların da kendilerine ait olmadığını belirtti. Mert, etrafı tel örgülerle veya duvarlarla çevrili, kontrol kapıları ile giriş çıkışın kontrol edildiği kapalı bir yaşam kenti vaadinin de gerçekleşmediğini öne sürdü.

'Resmen kandırıldık'
Mert, site sakinlerinden bir kısmının SOYAK-TOKİ hakkında "ayıplı mal" şikâyetiyle Ticaret Mahkemesi'ne, kendilerinin de sosyal ve yeşil alanların kamuya açılmasını önlemek için "yürütmeyi durdurma kararı alınması" istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını anlattı. "Resmen kandırıldık" diyen Mert, şöyle konuştu:

Herkes giriyor
"450 bin metrekare yeşil alan, bu alanın içinde koşu ve bisiklet parkuru, buz pateni, buz hokeyi pistleri, kaykay pistleri, voleybol sahaları, tırmanma kayası, basket ve tenis kortları, yüzme havuzu, spor kompleksi, 50 bin ağaç, 3 giriş kapısı, güvenlik duvarı ve 24 saat güvenlik gibi birçok özellik sıralandı. Bunlar satış sözleşmelerimizde de mevcut. Biz de Halkalı'da 120 metrekare olan 3 oda bir salon daireleri emsalleri 150 bin YTL civarındayken 243 bin YTL'ye satın aldık. Kısa süre önce bu yerlerin yeşil alan olduğunu ve bizlere ait olmadığını öğrendik. İsteyen herkes girip çıkıyor."

Konuşmaların ardından, mahkemeye verilmek üzere hazırlanan dilekçeler, bina sahiplerine dağıtıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ev-sattiran-vaatler-makette-kaldi_55758.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!