Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ev Tekstili değil; Mekan Tekstili

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, Türkiye'nin ev tekstilinde dünya markası olduğunu belirterek, "Ev teksilinde 13 milyar dolarlık bir üretim söz konusudur" dedi.

yapi.com.tr / AA
Ev Tekstili değil; Mekan Tekstili

Bu yıl 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 'EVTEKS-İstanbul Ev Tekstili Fuarı' için yurt dışından getirilen alım heyetleri ve organizasyonun sektörde oluşturduğu iş hacminin paylaşıldığı toplantıda konuşan Yaşar Küçükçalık, TETSİAD'ın misyonunun ev tekstilini icra edenleri bir çatı altında toplayıp, sorunları yönlendirmek olduğunu belirterek, "Türkiye ve sektörü dünyada hak ettiği yere getirmeye çalışmak ise en önemli vizyonumuzdur" dedi. Ev tekstili yerine mekan tekstili demenin daha doğru olduğuna inandığını vurgulayan Küçükçalık, "Ülkemizdeki gelişmişliğe paralel olarak icra etmekte olduğumuz sektör de her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Ev tekstilinde dünya markası olmuş durumdayız" şeklinde konuştu.

Küçükçalık, ev teksilinde 13 milyar dolarlık bir üretimin söz konusu olduğunu belirterek, "En fazla istihdamı ortaya koyabilen, ülke tanıtımına en fazla katkı sağlayan bir sektördür. Tekstil insanının bilgisi, kültürü, yaşam şekliyle makinenin kabiliyetinin birleştiği yerde başlar. Makine sadece burada bir araç aynı makine 1 dolarlık da, 10 dolarlık da mal yapar. Yani insan faktörü işin olmazsa olmazı" diye konuştu.

Küçükçalık, 13 milyar dolar civarındaki üretimin 5 milyar dolarının ihracat olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'daki çöküş bizi etkiliyor. Komşularımızda durum çok iç açıcı değil. Bunlara rağmen canhıraş çalışarak içinde olduğumuz gemiyi en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz ki EVTEKS de bunlardan biri. Trendleri belirlemeye çalışıyoruz. Türkiye kendi kültürünü, bilgi birikimini mallarına yansıtıyor. Tekstile sahip çıkması gerekenler, tekstilin önemini anladı".

http://www.yapi.com.tr/haberler/ev-tekstili-degil-mekan-tekstili_108290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!