Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Evine Kuruş Veren Yok!

Tek tablosu 5 trilyona satılan Osman Hamdi'nin müze evi, restorasyon için birkaç milyar bekliyor. Kaplumbağa Terbiyecisi' adlı tablosu, paza

Milliyet
Evine Kuruş Veren Yok!

b>Tek tablosu 5 trilyona satılan Osman Hamdi'nin müze evi, restorasyon için birkaç milyar bekliyor.

Kaplumbağa Terbiyecisi' adlı tablosu, pazar günü 5 trilyon liraya satılan Osman Hamdi Bey'in, Gebze'nin Eskihisar köyündeki müze haline getirilen evinin onarımı için ihtiyaç duyulan birkaç milyar lira hâlâ bulunamadı. Harabe halindeki evin bahçesinde ünlü ressamın mezarı da var.


Ödenek yetersiz
1985'te Kültür Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan ev, ressamın kişisel eşyaları, aile resimleri ve resim çalışmalarından geriye kalanlarla müze haline getirildi. Marmara depreminde hasar gören müze evin restorasyonu ödenek yetersizliğinden yapılamadı. Kocaeli İl Kültür Müdürü İhsan Özbay, bakanlık ihale yönetmeliğinin beklendiğini kaydederek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gerekli yazışma yapıldı. Bakanlık, İstanbul Roleve Müdürlüğü'nden teknik elemanlar görevlendirdi" dedi.

Özbay, valilik özel idare bütçesinden ayrılan para ile binanın dış cephe boyasının yapıldığını kaydederek, şunları söyledi: "Binanın iç boyalarına dokunulmadı. Prosedür tamamlanmadı. Müzeler haftası olan 18-24 Mayıs 2005'a kadar yetiştirilecektir."


http://www.yapi.com.tr/haberler/evine-kurus-veren-yok_21956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!