Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Farkında mısınız? İstanbul Delik Deşik...

Okulların açılacağı 8 Eylül gününe yetiştirilmesi hedeflenen yol çalışmaları trafiği alt üst etti. İstanbul'da 46'sı büyük şantiye, 450 ayrı noktadaki yol çalışmaları hayatı durma noktasına getirdi. Yaz aylarının gelmesiyle trafiğin rahatlamasını bekleyen İstanbullular özellikle köprü ve bağlantı yollarında yaşanan yoğunluk nedeniyle hayal

Sabah Gazetesi
Farkında mısınız? İstanbul Delik Deşik...

Okulların açılacağı 8 Eylül gününe yetiştirilmesi hedeflenen yol çalışmaları trafiği alt üst etti. İstanbul'da 46'sı büyük şantiye, 450 ayrı noktadaki yol çalışmaları hayatı durma noktasına getirdi. Yaz aylarının gelmesiyle trafiğin rahatlamasını bekleyen İstanbullular özellikle köprü ve bağlantı yollarında yaşanan yoğunluk nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Kent içinde yapılan 200'e yakın yol ve kavşak çalışmalarında 50'ye yakın noktanın yoğun trafik yaşanan bölgelerde olduğu tespit edildi. Belirlenen 50 noktadan 13'ünde çalışmalar okullar açılmadan tamamlanması hedeflenirken, çalışmaların devam ettiği ve trafiği engelleyen 7 noktada ise çalışmalar tamamen durdurulacak. Özellikle Maslak'taki Ayazağa Kavşağı inşaat çalışmaları ve Zeytinburnu-Topkapı-Küçükçekmece arası metrobüs hattı inşaatı sabah saatlerinde trafiği durma noktasına getirirken, 3 şeritli olan yolu bir şeridi kapatılınca adım adım ilerleyen trafikte vatandaşlar uzun süre araçlarının içinde beklemek zorunda kaldı.

Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 8 Eylül'den itibaren Büyükçekmece-Yakuplu-Kumcular üstgeçidi inşaatı, Kağıthane-Seyrantepe-TEM otoyolu alt-üst geçit ve yol inşaatları, Küçükçekmece-İkitelli TEM Basın Ekspres yolu üst geçit ve yan yol inşaatı, Kartal-Cevizli altgeçit inşaatı, Sarıyer-İstinyepark projesi kavşak ve yol inşaatı, Şişli-Ayazağa yol ve altyapı inşaatı, Zeytinburnu-Topkapı-Küçükçekmece arası metrobüs hattı inşaatını durduracak.

Raylı sistem rahatlatacak

Temeli 2002'de atılan 13.3 kilometrelik Edirnekapı-Sultançiftliği hattı 10 Eylül'de hizmete girecek. Otogar-Bağcılar-Kirazlı hattının 2009'da tamamlanması planlanıyor. Kadıköy-Kartal, Kirazlı-Başak Konutları-Olimpiyat Köyü metro hattı ve 4. Levent-Seyrantepe-Ayazağa-Atatürk Oto Sanayi Sitesi-Darüşşafaka metro hatlarında da çalışmalar devam ediyor. Yılsonuna kadar da toplam 45 kilometrelik Üsküdar-Altunizade-Ümraniye-Taşdelen ve Bakırköy-K.Çekmece-Avcılar-Beylikdüzü metro hatlarının temelinin atılması hedeflieniyor. Topkapı-Küçükçekmece güzergâhında hizmet verecek metrobüslerin deneme seferlerine eylül ayında başlanacak. D-100 karayolunun orta aksında inşa edilen hatta kullanılacak 50 adet metrobüs hizmete girdiğinde minibüsler kaldırılarak iç hatlarda yolcu taşımaya devam edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/farkinda-misiniz-istanbul-delik-desik-_62626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!