Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fatsa’daki Madenin Süresi Açıklanmıyor

Devlet kurumları, Fatsa’da altın madeni işleten şirketin faaliyet süresiyle ilgili bilgi paylaşmıyor. Bilgi edinme haklarının gasp edildiğini söyleyen yurttaşlar, kurumların topu birbirlerine atarak kendilerini oyaladıklarını söylüyor.

yapi.com.tr
Fatsa’daki Madenin Süresi Açıklanmıyor

Ordu Fatsa’da altın madeni işleten Altıntepe şirketinin faaliyete başladığı tarihi ve bitiş süresini öğrenmek isteyen yurttaşlara kurumlar cevap vermiyor. Bilgi edinme hakkını kullanmak isteyen yurttaşlara cevap vermeyen kurumlar topu birbirlerine atıyor.

BirGün’den Buse İlkin Yerli’nin haberine göre; bilgi edinme haklarının gasp edildiğini, kurumların kendilerini oyaladığını belirten Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) üyeleri, yanıt verecek kurum bulamadıklarını ifade etti.

ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, süreci şöyle anlattı: “15 Ekim 2019 tarihli yazımızda, Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Fatsa’daki siyanürle altın işletmeciliği yapan Altıntepe şirketinin çalışmaya başlama ve bitiş süresinin tarihlerini öğrenmek istedik. Müdürlük, bilginin Bakanlık tarafından vermesi gerektiğini iddia ederek yazımızı Bakanlığa iletti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı derneğimize 11 Ekim 2019 tarihinde verdiği cevap ile bilgiyi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden istememizin gerektiğini bildirdi. Biz de 16 Aralık 2019’da talebimizi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği yanıtla başladığımız yere geldik. Bilgiyi Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden almamızın gerektiğini belirttiler.”

Kurumlar arasında dönüp durduklarını belirten Gönül, önceki yazışma örneklerini de ek olarak vererek, Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yeniden bilgi istediklerini ancak müdürlüğün bilgi vermediğini belirtti. Gönül “Müdürlük 2013 yılında ÇED olumlu kararının verildiğini, izin lisans süresinin Bakanlıkça takip edildiğini belirterek yazımızı yeniden Bakanlığa gönderdiler. Yeniden başa döndük.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“İlk yazımızı 15 Ekim 2019 tarihinde yazdık” diyen Gönül, “Dört aydır yanıt alamıyoruz. Eğer işletmenin süresi dolmuşsa, işletme gibi yazışma yaptığımız üç kurum da suç işlemiş olacak. Toprağımız, suyumuz zehirleniyor. Tarım zarar görüyor ama kurumlar sorularımızı yanıtlamıyor. Bu konuda hukuksal süreç başlatacağız.” İfadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fatsadaki-madenin-suresi-aciklanmiyor_177753.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!