Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fındık Müzesi Yol Gözlüyor

Giresun'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile FİSKOBİRLİK arasında imzalanan protokolle kurulması planlanan 'Fındık Müzesi' sahil yolu

Akşam



b>Giresun'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile FİSKOBİRLİK arasında imzalanan protokolle kurulması planlanan 'Fındık Müzesi' sahil yolu çalışmalarına takıldı. Müzenin yapılabilmesi için, şehir geçiş yolu inşaatının bitişi bekleniyor.

Türkiye'nin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan fındığın tanıtımının yanı sıra, bölge turizmine de önemli katkı sağlaması beklenen Fındık Müzesi, hala hayata geçirilemedi. Müzenin inşa edileceği alanın bir kısmının Karadeniz Sahil Yolu inşaatı Giresun Şehiriçi Geçişi'nin içinde kalması müze projesini geciktirdi. Bugüne kadar bu projenin netleşmemesi 'Fındık Müzesi' kurulması amacıyla TOBB ve FİSKOBİRLİK'in imzaladığı protokolün askıya alınmasına yolaçtı. Fındığın bölge ve ülke ekonomisi için büyük önem arzettiğini vurgulayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yamak, yol projesinin kesinleşmesi halinde müze inşaatına başlanacağını belirtti. Türk fındığına ayrı bir prestij kazandıracak olan 'Fındık Müzesi'nin, 900 metrekarelik bir alanda planlandığını hatırlatan İbrahim Yamak, günümüz fiyatlarıyla 360 milyar liraya mal olacağını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/findik-muzesi-yol-gozluyor_7534.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!