Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Formula1 Pisti İnşaatına Usulsüzlük Soruşturması

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından Formula1 yarış pistiyle ilgili raporun tamamlanmasıyla birlikte aralarında Formula İstanbul Yat

Zaman



b>Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından Formula1 yarış pistiyle ilgili raporun tamamlanmasıyla birlikte aralarında Formula İstanbul Yatırım AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Mehmet Yıldırım’ın da bulunduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Şirketi, yaklaşık 25 trilyon lira zarara uğrattıkları öne sürülen şahısların ‘emniyeti suiistimal’ suçlarından yargılanmaları talep edildi.

İstanbul Kurtköy’de yapımı süren ve 120 milyon dolara malolması beklenen pist hakkında iddiaları araştıran müfettişler, pistin ihale aşamasında 14 trilyon lira, yapım aşamasında ise 11,5 trilyon lira olmak üzere toplam 25,5 trilyon lira usulsüzlük yapıldığını belirtti. Başmüfettiş Tahir Güzel ve müfettiş Kadir Özdemir tarafından hazırlanan 4 klasörlük rapora göre F-1 yarış pisti inşaatı ile ilgili olarak gerekli araştırma yapılmadan pistin yapım ihalesinin Evren Müteahhitlik Şirketi’ne verildiği daha fazla indirim veren Tekyol Firması’na verilmemesi sebebiyle 27 trilyonluk bir tasarrufun ortadan kalktığı yer alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekli incelemenin ardından 5 kişi hakkında ‘emniyeti suiistimal’ suçlamasıyla dava açabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/formula1-pisti-insaatina-usulsuzluk-sorusturmasi_23062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!