Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fosil Avcılarının Yeni Kaynağı Ağrı Dağı

Merkezi ABD’nin Chicago kentinde bulunan Global Investigation adlı bağımsız kuruluşun açıklamasına göre, Amerikalı fosil avcıları, Ağrı Dağı et

AA
Fosil Avcılarının Yeni Kaynağı Ağrı Dağı

br/>
Merkezi ABD’nin Chicago kentinde bulunan Global Investigation adlı bağımsız kuruluşun açıklamasına göre, Amerikalı fosil avcıları, Ağrı Dağı eteklerindeki bir yataktan yıllardır çıkardıkları fosilleri ülkelerine taşıdılar. Chicago

Doğubeyazıt’ta bulunan fosil yataklarında, deniz yıldızları ve ender bulunan kabuklu deniz hayvanlarının fosillerinin bulunduğu, bu tür fosillerin müzelerce kapışıldığı ifade edildi.

İnternette Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi ile ilgili sitelerde yayımlanan fotoğraflardan, ender bulunduğu bilinen birçok fosilin ABD’ye getirildiği belirlendi. Fosil ticaretinin ABD’de yaygın olduğunu belirten uzmanlar, dünyanın birçok bölgesinden toplanan fosillerin internet üzerinden pazarlandığına dikkat çektiler. Ağrı Dağı’nın bulunduğu bölgenin onbinlerce yıl önce sular altında bulunduğu, bu yüzden bölgede önemli sayıda deniz hayvanları fosillerinin bulunduğu belirtiliyor.

‘TÜRKİYE FOSİL YATAKLARI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KAYNAK’
ABD’nin Chicago kentinde yaşayan Türk fotoğraf sanatçısı Kamil Pınarcı, tarihi eser kaçakçılığı konusunu yıllardır araştırdıklarını, Türkiye’nin fosil yatakları açısından önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Muğla’daki fosil müzesi gibi, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde doğa müzeleri ve fosil müzelerinin kurulması gerektiğini savunan Pınarcı, Antalya civarındaki dağlardan “canlı fosiller” diye adlandırılan, nesli tükenmeye yüz tutan böceklerin toplandığını ve bu örneklerin Smithson Enstitüsü gibi kuruluşlara önemli miktarlarda para karşılığında satıldığını söyledi.

Ağrı Dağı civarından toplanan fosiller ve fosil yataklarıyla ilgili fotoğrafların yer aldığı internet sitelerinden birinin adresi şöyle:
http://www.noahsarksearch.com/BowersDoris/BowersDoris.htm

http://www.yapi.com.tr/haberler/fosil-avcilarinin-yeni-kaynagi-agri-dagi_4961.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!