Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Franke'nin Gebze Tesisleri Açıldı

Merkezi İsviçre'de bulunan çelik mutfak ve banyo ürünlerinde sektörün lider markası Franke'nin, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde kurulan Türkiye Tesisl

Dünya



b>Merkezi İsviçre'de bulunan çelik mutfak ve banyo ürünlerinde sektörün lider markası Franke'nin, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde kurulan Türkiye Tesisleri, düzenlenen bir törenle açıldı.

Yüzde 100 yabancı sermayeyle kurulan ve 1999 yılından beri İstanbul Kartal'daki tesislerinde üretim yapan dünyaca ünlü mutfak ve banyo ürünleri üreticisi Franke'nin satış, pazarlama ve servis hizmeti verecek olan Gebze tesislerinin açılışı nedeniyle dün akşam tören düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Franke Türkiye Genel Müdürü Özgen Özkan, firmalarının Türkiye yolculuğunun 5 sene önce başladığını belirterek, "Yüzde 100 İsviçre sermayesi ile yola çıkan Franke, dünyanın en büyük ve en seçkin ankastre markası olmayı hedeflemektedir. Türkiye'de yola çıkarken, firmanın Türkiye'deki hedeflerine mutlaka ulaşacağına inandık. Gerçek hedefimiz ise, Franke'nin diğer ürünlerini de Türkiye'de üretmek" dedi. Türkiye'nin konumu itibariyle her zaman siyasette ve ticarette büyük rol oynadığını belirten Franke Grup Başkanı Michael Pieper de, "Bugün Türkiye, İslam dünyasında en modern ve demokratik ülkedir. Avrupa'yla Asya arasındaki köprüdür ve tüm bölgenin ekonomik kalkınması için çok önemlidir" şeklinde konuştu. TİMDER Başkanı Nural Tuncer ise dünyada dolaşan yabancı sermayenin sürekli arttığını ifade ederek, "Türkiye'de bu büyük pastadan ne yazık ki, öngörülen payı alamamaktadır. Yabancı sermaye hangi ülkeye girerse, o ülkenin milli sermayesidir" dedi.

Gebze'nin İnönü Mahallesi'nde 9 bini kapalı alan olmak üzere toplam 17 bin metrekarelik bir alana kurulan Franke Gebze Tesisleri, yaklaşık 9 milyon dolara mal oldu. Çelik mutfak ve banyo ürünleri üretimi yapan Franke'nin Gebze Tesisleri, 130 kişiye daha istihdam olanağı sağladı. Şu andaki yıllık üretimi 200 bin olan Franke, üç yıl içinde ise bu rakamı 300 bine çıkarmayı hedefliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/frankenin-gebze-tesisleri-acildi_12810.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!