Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Galatasaray ve Fenerbahçe' de Tarihi Eser Restore Edecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hayırsever vatandaşlara tarihî eserlerin restorasyonu için yaptığı çağrıya ilk cevap Fenerbahçe ve Galatasaray’dan gel

Zaman



b>Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hayırsever vatandaşlara tarihî eserlerin restorasyonu için yaptığı çağrıya ilk cevap Fenerbahçe ve Galatasaray’dan geldi.

Her iki kulüp, imzalanacak protokolün ardından istedikleri tarihî eserleri restore edecek. Harcamalar ise vergiden düşülecek.

Tarihî eserlerin bakımından Vakıflar sorumlu. Ancak kurum, 17 binden fazla ecdat yadigârının restorasyonu için gerekli bütçeyi bulamıyor. Kaynak sıkıntısına çözüm getirmek amacıyla 2 Ocak’ta yeni bir kanun yürürlüğe girdi. Böylece tarihî ve kültürel miras için harcanan paranın vergiden düşürülmesine imkân tanındı. Bu çerçevede Fenerbahçe ile Galatasaray’ın yanı sıra Family Finans ve Vakıfbank da vakıf taşınmazlarının onarımı için başvuruda bulundu.

Vakıfbank, İstanbul’daki Fatih Camii ve Valide Sultan Camii gibi tarihî eserleri restore etmek istediğini belirtirken, diğer kuruluşların hangi eserlere talip olduğu açıklanmadı. Vakıflar’ın bu konudaki tercih hakkını, başvuru yapan kuruluşlara bırakacağı belirtiliyor. Kanunun amacına ulaştığını belirten Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Türkiye’de bulunan 17 binden fazla cami, çeşme, çarşı, köprü gibi tarihî eserin restorasyonunun bitirilebileceğini söyledi.

“İpek Yolu ve Baharat Yolu üzerinde Anadolu’da restore edilmeyen eser kalmayacak.” diyen Beyazıt, din adamından manavına kadar herkesin, elbirliği ile tarihî eserleri koruması gerektiğini vurguladı. Tarihî eserlerin restorasyonunu yapan kuruluşlara vergi indirimi sağlanması ile ilgili düzenleme 12 Ocak’ta Zaman’da “İşadamları tarihî esere sahip çıkacak, yapılan harcama vergiden düşülecek” başlığı ile manşetten duyurulmuştu. Haberde, Sanko Holding ve Erpen AŞ gibi kuruluşların söz konusu düzenlemeye sıcak baktıkları belirtilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/galatasaray-ve-fenerbahce-de-tarihi-eser-restore-edecek_10137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!