Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Garanti GYO'nun Yaptığı Doğuş Power Center Ekimde Açılacak

İstanbul Maslak'da Haziran 2005'ten beri inşaatı süren Doğuş Power Center, mimari yapısı, büyük mağaza alanlarına yer vermesi ve marka miksi ile diğer alışveriş merkezlerinden farklı yapıda olacak.

Dünya Gazetesi



b>Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk alışveriş merkezi projesi olan Doğuş Power Center, Ekim ayında Maslak'ta açılacak. İstanbul Maslak'da Haziran 2005'ten beri inşaatı süren Doğuş Power Center, mimari yapısı, büyük mağaza alanlarına yer vermesi ve marka miksi ile diğer alışveriş merkezlerinden farklı yapıda olacak.

Toplam yatırım değeri 55 milyon dolara ulaşan Doğuş Power Center, Türkiye'de sadece 'big box' olarak adlandırılan büyük mağaza alanlarına yer vererek, organize perakende sektörüne yeni bir anlayış getirecek. Sekiz ana kiracı bulunan merkezde, kiracılar bütün ürün çeşitleri ile yer alacak ve kendi içlerinde aktivitelerle desteklenmiş interaktif satış deneyimi sunacak.

Projenin tanıtımı, Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Memiş ve Genel Müdür Kürşat Tuncer'in katıldığı bir basın toplantısıyla yapıldı. Tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncer, benzer projelerinin olduğunu, özellikle Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde konut ve alışveriş merkezi yapma yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tuncer, 2007 yılında bir projenin hayata geçirileceğini bildirdi.

Doğuş Power Center'ın yılda 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesinin öngörüldüğünü kaydeden Tuncer, ortalama kiranın metrekare başına 14-15 dolar civarında olduğunu, bunun büyük kiracılar için daha düşük, küçük kiracılar için daha yüksek olacağını aktardı. Bir soru üzerine Tuncer, merkezde kiralanacak alan kalmadığını söyledi.

63 bin metrekarede 8 mağaza
Doğuş Power Center, toplam 63 bin metrekare inşaat ve 42 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alana sahip bulunuyor. Bunun 22 bin metrekaresi mağaza, 9 bin 250 metrekaresi otomotiv servis alanından oluşuyor. Merkezde 2 alışveriş, 2 otopark ve 1 restoran katı mevcut. Bina, ön ve arka tarafından iki ayrı girişe sahip ve ana girişte bin 700 metrekarelik bir atrium oluşturularak foodcourt katının ve diğer kiralık ünitelerin girişten itibaren görülebilmesi imkanı sunuluyor.

Verilen bilgiye göre, merkezin ana kiracıları; Doğuş Otomotiv, Tepe Home, Tansaş, Finspor/Sportpoint, Bimeks, Yeşil, Garanti Bankası ve D&R. Büyük kiracıların yanı sıra kuru temizleme, lostra, çiçekçi gibi küçük yaşam üniteleri de merkezin özel konseptine destek oluyor. Tematik foodcourt, merkezin önemli özelliklerinden birini oluşturuyor. 3 bin 500 metrekarelik yiyecek-içecek alanı, 'otomotiv' temasını yansıtıyor. Foodcourt içinde 14 farklı fast food ünitesi, 3 restoran ve 1 cafe yer alıyor.

Merkezde mimari tasarım, sanat ile buluşuyor. Doğuş Power Center için 'Yaşam Gücü' konseptini ve mağaza karmasının faaliyetlerini destekleyen sanat fotoğrafları Okan Bayülgen tarafından çekilecek. Bu fotoğrafların binanın içinde yer alan duvarlara giydirilmesi, böylece merkezin sanatsal bir marka duruşu kazanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/garanti-gyonun-yaptigi-dogus-power-center-ekimde-acilacak_47259.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!