Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Renzo Piano'nun Yeni Binası...

Gardner Müzesi'ne Renzo Piano Tasarımı

Boston Gardner Müzesi, "sanat eserlerinin sergilenebilmesi ve sergi alanlarını genişletme" projesi için Renzo Piano'yu seçti. 1902'de inşa e

yapi.com.tr/Deniz TÜRKERİ
Gardner Müzesi'ne Renzo Piano Tasarımı

b>Boston Gardner Müzesi, "sanat eserlerinin sergilenebilmesi ve sergi alanlarını genişletme" projesi için Renzo Piano'yu seçti.

1902'de inşa edilen yapı, Bayan Gardner'ın eski impresyonist tablolarını, özel dokuma halı ve kumaşlarını ve mobilyalarını saklayan bir depo ve ev olarak kullanılıyordu. Ev; ambar, sera ve 1930larda yapılan bir ekten oluşuyor.

Yerine yapılan 4645 metrekarelik yapı, yeni bir giriş ve fuaye, kütüphane, çalışma merkezi, 300 kişi kapasiteli bir odutoryum, sanatçılar için konukevi, ofis alanı ve seradan oluşuyor. Müze yetkililerine göre şu anda kullanımda olan mağaza ve galeri mekanındaki kafe değişmeli.



Yıllık ziyaretçi sayısının aşağı yukarı 200.000 olduğu müzede 100 personel çalışıyor ve kültürel ve eğitim amaçlı bir çok etkinlik düzenleniyor. Müze yöneticisi Anne Hawley'e göre yeni tasarım ile birlikte, Williard T. Sears'ın yaptığı bina oldukça ferahlayacak.

Dünyanın en yaratıcı mimarlarından biri olduğu ve çevreye uyum sağlayıcı tasarımlar yaptığı için Piano'yu seçtiklerini söyleyen Hawley, ayrıca "biz gösterişli bir yapı istemedik, Piano bunu yapabilir" diyor.

1990 yılında müzede bir hırsızlık olayı meydana gelen, Rembrant, Vermeer ve birkaç sanatçıya ait eserler çalınmıştı. Sonrasında güvenlik yöntemleri arttırılmıştı.

Müze yetkilileri, yeni tasarım ile birlikte müzenin sanat eserlerini sergileme yönünden rahatlayacağını ve böylelikle sadeliğe ulaşacaklarını söylüyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gardner-muzesine-renzo-piano-tasarimi_21586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!