Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkul Eylül Ayını Bekliyor

Gayrimenkulün yıldızı, faiz ve dövizdeki düşüşle yatırım aracı olarak parladı. Uzmanlar satışların eylülde artmasını bekliyor. Faizlerin düş

Radikal
Gayrimenkul Eylül Ayını Bekliyor

b>Gayrimenkulün yıldızı, faiz ve dövizdeki düşüşle yatırım aracı olarak parladı. Uzmanlar satışların eylülde artmasını bekliyor.

Faizlerin düşmesi ve dövizin eski cazibesini yitirmesi emlata olan talebi yeniden canlandırdı. Enflasyonun gerilemesi ve siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasının özellikle yarım kalan gayrimenkule olan talebi artırdığını söyleyen emlak yatırım uzmanları, asıl hareketlenmenin eylülde başlayacağı görüşünde.

Deprem, ekonomik kriz ve ardından gelen Irak savaşı nedeniyle işlerin durma noktasına geldiği emlak sektöründe geçen yıl başlayan hareketlenmenin 2004'te yükselerek sürdüğünü belirten RE/MAX Bölge Direktörü Murat Goldstayn, "Bu yıl inşaat sektöründe yarım kalan projelere start verilirken, yeni projeler de yapılmaya başlandı. Gayrimenkuldeki hareketlenmeler daha çok konut ağırlıklı diyebiliriz. Ancak büyük şirketler de ertelenmiş kararlarını bu dönemde hayata geçirmeye başladılar. Ticari arsa ve gayrimenkullerin satışlarında da bir artış söz konusu" dedi.
Son zamanlarda Istanbul yakınlarında ama şehirden uzak sitelerin ön plana çıktığını ifade eden Goldstayn, fiyatlara ilişkin ise genel anlamda çok fazla artış olmadığını dile getirdi. Artık gayrimenkulde alıcının da, satıcının da son derece bilinçli olduğunu belirten Goldstayn, bu nedenle fiyatlarda ancak konutun değerine paralel artışlar yaşanacağını söyledi.

'Yaz durgunluğu var'
İçinde bulunduğumuz yaz sezonu nedeniyle emlak piyasasından göreceli ve dönemsel bir durgunluk yaşandığını ifade eden Century 21 Emlak Yatırım uzmanı Emin Kovankaya, "Ancak gerçek ihtiyaç sahiplerine verilen servislerin dönüşleri sezon dönüşlerine oranla çok daha pozitif. Gayrimenkul, yeniden bir yatırım enstrümanı olarak düşünülmeye başlandı. Bu düşünce henüz tam anlamıyla konutta eyleme yani alıma dönüşmedi. Ancak kısa süre içinde banka kredilerinin uzun vadeli ve uygun geri ödemeli koşulları ile olağanüstü bir ivmeye dönüşebilir" diye konuştu.
Emlak fiyatlarında geçen yıla göre ciddi bir artış olmadığını vurgulayan Kovankaya, dövizli alım-satımlarda fiyatların aynı seyrettiğini ancak TL ile işlem gören gayrimenkullerde azda olsa yükseliş olduğunu vurguladı.



http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-eylul-ayini-bekliyor_16327.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!